Input your search keywords and press Enter.

Posječena posljednja 4 zaštićena brijesta

Tko je dozvolio sječu 4 stoljetna zaštićena brijesta na Lapad stanici prošlu subotu?

…pitaju nas naši zabrinuti sugrađani preko naših zelenih kontakata ovih dana! Dijelimo gnjev naših sugrađana s obzirom da smo u prošlu subotu ujutro bili u našoj već 110. eko patroli ove godine na gradilištu na Lapad stanici dok su brijestovi (4) bili još živi! Naime tu se uz jedno gradilište s lijeve strane pojavilo još jedno gradilište bez ikakve table a uz to se potkopava bagerima prostor Cave (pjeskoviti prostor koji je koristila još Dubrovačka Republika) i ulicu Bana Josipa Jelačića o čemu smo obavijestili Inspekcijske službe Ministarstava poljoprivrede RH i Ministarstva zaštite okoliša i prirode RH već prije mjesec i pol dana!
Negdje oko 16:10 sati u prošlu subotu unatoč uvjeravanju da se neće posjeći – bezdušno su posječena posljednja 4 zaštićena brijesta na ovom prostoru!
Tko je dozvolio sječu posljednja zaštićena 4 brijesta na Lapad stanici… Tko je dao zeleno svijetlo za sječu… pitamo se s ljutnjom i gnjevom jer nekadašnja prekrasna zelena oaza brijestova na ovom prostoru gotovo je nestala.
Sada znamo zašto je naprasno skinut Registar gradskog zelenila prije 4 godine sa web stranica Grada i Vrtlara! Učinilo se to kako bi se ovo sve moglo nažalost činiti: sjeći vrijedno zelenilo a zatim betonirati! Ostadosmo tako bez vrijednog mediteranskog zelenila Grada po kojem je naš Grad bio nadaleko poznat!

“Vidjeti neće oči moje pjesmu ko stablo lijepo što je!'(Kulmer)

Voditeljica Zelenih kontakata Grada i okolice: Jadranka Šimunović

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *