Input your search keywords and press Enter.

Kraljevstvo turizma i filmskih putovanja.

O Dubrovniku kao King’s Landingu u subotu 28.ožujka u britanskim visokotiražnim subotnjim novinama „The Sun“ , koje se tiskaju 1 842 284 primjeraka objavljen je tekst autorice Jessice Mellor , a 30. ožujka prestižni američki Forbes , njegov dodatak ForbesLife donosi tekst naslovljen -„“Igra prijestolja“ mijenja Hrvatsku u „Kraljevstvo turizma i filmskih putovanja“. Švicarski magazin Luxury Life Magazine , Švicarska u svm proljetnom izdanju donosi prilog o Hrvatskoj na šest stranica, najveći dio kojih je posvećen Rovinju i Dubrovniku, Riječ je o prestižnom švicarskom luksuznom izdanju, autorice teksta Sare Musinowski, koja izražava svoje divljenje Gradom i razumijevanje zašto je izabran biti „King’s Landing“ u serijalu Game of Thrones.

Luxury Life Mgazin objavljuje se četiri puta godišnje kao njemačko – engleski dvojezični magazin i distribuira se korisnicima American Express Platinum kartice u Švicarskoj kao i u više od 300 hotela s pet zvjezdica , salonima luksuznih automobila i brodova, luksuznim spa-resortima. Magazin se globalnoj razini bavi luksuznim hotelima , gurmanskim restoranima , satovima i nakitom ,interijer dizajnom , umjetnosti, kulturom , modom… Interes ovog magazina za Dubrovnik potvrđuje i ponovni borava novinarke Sare Musinowski proteklih dana u Dubrovniku, što je bio uvod u novu reportažu o našem gradu.

Jessica Mellor, novinarka prestižnog britanskog izdanje „The Sun“ koj se objavljuje u tiraži od 1 842 284 primjeraka, boravila je u Dubrovniku krajem sijećnja kao dio grupe novinara koju je organizirao HBO UK u suradnji s Predstavništvom HTZ London i TZ grada Dubrovnika. Tema putovanja bio je naš grad kao Kraljev Grudobrani . Autorica teksta oduševljena ljepotama Hrvatske ističe kako ib željela biti na mjestu Cersei, kraljice iz ovog megapoznatog serijala.

Posebno ističemo objavu u Forbes Life magazinu, dodatku prestižnom američkom poslovnom magazinu Forbes, etabliranom i prepoznatom po različitim rang-listama. Dodatak „Life“ bavi se lifestyle temama, a u tekstu autorice Cecilie Rodriguez ističe se kako je učinak filmskih snimanja, posebno serijal Game of Thrones na gospodarstvo Hrvatske i Dubrovnika vrlo velik.

Objave u medijima koje su nastale kao rezultat studijskih putovanja novinara svakako će doprinijeti promociji Hrvatske , posebno Dubrovnika kao destinacije filmskih snimanja, koja mu dodaje popularnost kao turističkom odredištu , već i ranije poznatom i prepoznatom po svojoj ljepoti i turističkoj ponudi na svjetskim turistički tržištima.

Jelka Tepšić

Voditeljica Odjela za komunikacijske taktike

TZ grada Dubrovnika