Input your search keywords and press Enter.

Popularnost Dubrovnika na online platformama neupitna

U tijeku je promotivna kampanja Turističke zajednice grada Dubrovnika pod nazivom „Dubrovnik is not going anywhere, it is waiting for you“, koja se provodi putem društvenih mreža, a usmjerena je na emitivna tržišta Skandinavije, UjedinjenogKraljevstva, Njemačke, Slovenije i Hrvatske. Kampanja ćepostepeno uključivati tržišta s kojima će biti uspostavljene direktneavio linije. U prvom tjednu kampanje najbolji odjek ostvaren je na tri tržišta: njemačkom, hrvatskom i tržištu Ujedinjenog Kraljevstva. U prvih nekoliko dana od objave, video sa sloganom na društvenim mrežama TZ grada Dubrovnika  kao i u promotivnoj kampanji na emitivnim tržištima pregledan je oko 180 000 puta.

Nakon što je Big7, web stranica specijalizirana za putovanja proglasila Dubrovnik najpoželjnijom Instagram lokacijom za 2019. godinu, Dubrovnik i dalje dokazuje da je popularna turističkadestinacija u svijetu na većini online platformi. U razdoblju od 20. ožujka do 8. svibnja, prema istraživanju tvrtke Mediatoolkit, najvišeobjava o Dubrovniku ostvareno je na području SAD-a, čiji je kumulativni doseg bio 24 645 000. Također je najveći doseg objavao Dubrovniku od 4 100 000 ostvaren na području Španjolske te oko4 000 000 na području UK. Najviši doseg objava je postignut naFacebooku, zatim na webu, Twitteru, Instagramu i You tube-u.

U tijeku je priprema posebnih promotivnih aktivnosti sa zrakoplovnom tvrtkom British Airways, kao i posebne promotivne online kampanje na nekoliko portala na hrvatskom tržištu.

Odjel za komunikacijske taktike Turističke zajednice grada Dubrovnika je u stalnom kontaktu s  brojnim freelance novinarimate predstavnicima medija kao što su the Telegraph, the Sunday Times, Daily Mail, the Times,  the Guardian, Metro, the Sun, the Lonely Planet, BBC Travel, AFAR, Newsweek, the New York Times te planira organizirati press trip čim se za isti stvore uvjeti.

Svakodnevno pratimo situaciju s međunarodnim letovima, što namje najvažniji pokazatelj trendova turističih kretanja u nadolazećemperiodu. U suradnji s Gradom Dubrovnikom razrađujemo konceptdodatnih pogodnosti za naše posjetitelje, kao i daljnje promotivneaktivnosti na stranim, ali i na domaćem tržištu , kazala je direktorica Turističke zajednice grada Dubrovnika Ana Hrnić.

Sandra Milovčević

Voditeljica Odjela za komunikacijske taktike

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *