Input your search keywords and press Enter.

Popravite fontanu u Eko parku

Eko centar Zeleno Sunce & Eko Omblići uputili su Komunalnim službama Grada Dubrovnika otvoreni eko apel!

Eko park “Ombla ” u Mokošici treba što prije obnoviti, posebno fontanu! -…zaključili su ponovo ovih dana naši najmlađi ekoaktivisti Eko Omblići obilazeći polomljene vrijedne eksponate Eko parka Ombla koji se na inicijativu ekološke udruge Ombla počeo uređivati još prije 20 godiina!

Puno toga je polomljeno ili posve slomljeno u Eko parku Ombla u Mokošici koji je omiljeno mjesto druženja svih Mokošana od velikih do malih! – Još od 2004. godine od kada su postavljeni vrijedni eksponati zahvaljujući donacijama Grada Dubrovnika, DNŽ i ostalih donatora se isti sustavno uništava i devastira. Zadnja veća devastacija je bila nedavno, prije par mjeseci kada je slomljen željezni slavoluk, otkinuta glava kamene skulpture sredozemne medvjerdice – Adriane, a manja devastacija je bila prije nekoliko dana kada je iz Eko parka Ombla, Mokošica ukradeno preko 20 sadnica cvijeća i 3 motike!

Njaveća devastacija je bila prije gotovo 2 godine kada je potpuna slomljena kamena fontana s vodom dar ACMT Dubrovnik, 2005 godine, a koju smo postavili uz pomoć donatora na Valentinovo 2006-te i kada je potekla pitka voda iz nje za svu djecu i mlade Mokošice kao i sve goste i prijatelje Mokošice! Zanimljivo je da se već punih 13 godina unatoč postavljenoj kameri prije par godina nije saznala od strane PU Dubrovnik niti Komunalnih redara Dubrovnik nije nikada otkrilo tko to radi i zašto to radi djeci i mladima Mokošice i našim ekološkim udrugama?

Nije samo devastacija Eko parka Ombla u Mokošici proteklih godina ista je i na obližnjim dječjim igralištima a posebno u Chalistenic parku gdje je slomljen dotok vode za navodnjavanje posađenih vrijednih stabala i ukrasne trave!
Ovih vrućih dana djeci i mladima Mokošice je najpotrebnija pitka voda s fontane s obzirom da su ljetni praznici a u blizini Eko Parka su još Mediteranski park, Chalistenik igralište, dječje igralište i malonogometno igralište.

Stoga molimo odgovorne da najhitnije porade na ovome gorućem problemu!

“Nemojmo se nikada umoriti u davanju domovini! (naodna izreka)

Voditeljica projekta “Djeca prije svega “:
Jadranka Šimunović

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *