Input your search keywords and press Enter.

Ponovo se deponira otpad na Čavlu ispod Pobrežja

Eko – Centar – Zeleno Sunce uputio je komunalnim službama Grada slijedeći dopis:
Ponovo se deponira otpad na zatvorenom divljem odlagalištiu šuta i glomaznog otpada na Čavlu ispod Pobrežja!

Danas 01. lipnja . 2016. predvečer smo dobili oko 19:25 h uznemirene dojave naših sugrađana kako se deponira šut, glomazni otpad na divljem odlagalištu (zatvorenom već 2. godinu) na Čavlu ispod Pobrežja. Građani su vidjeli kamion kako istresa šut i otpad a bager kako ga gura niz padinu dok se širio iznad njih veliki oblak prašine.
Ovo nije prvi put da se šut, otpad i razno smeće deponira na ovom ilegalnom odlagalištu, vidjeli smo mi toliko puta kamione koji donose šut i razni otpad i istresaju ga na vrh odlagališta. Svi se sjećamo kako je na Čavlu prije 2 godine gorilo i tada je rečeno da će isto biti sanirano i zatvoreno. A eto kako je sanirano i zatvoreno, još uvijek tamo pristižu kamioni sa šutom, smećem i glomaznim otpadom i tako se uništava prirodna i kulturna baština naše zaštićene Rijeke dubrovačke. Evo 5. lipnja 2016 obilježiti ćemo Svjetski dan okoliša a kakav nam je okoliš ovdje u Rijeci dubrovačkoj i okolici u zadnje vrijeme… svi znamo… sve zapušteniji i sve zagađeniji!
Molimo komunalne i inspekcijske službe za zaštitu okoliša Grada da najhitnije izvrše očevid, zaustave dalje devastacije naše Rijeke dubrovačke i konačno ovo odlagališta na Čavlu saniraju i zatvore!

Voditeljica Zelenog telefona:
Jadranka Šimunović

CO. Inspekcijske službe Ministarstva zaštite okoliša – područna služba Dubrovnik

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *