Input your search keywords and press Enter.

Zahvaljujući Društvu prijatelja Dubrovačke starine u Pomorskom muzeju  izvršena je zamjena pet drvenih prozora na istočnom i južnom pročelju tvrđave sv. Ivana.

Početkom ove godine započeo je projekt zamjene dotrajalih prozora, smještenih u dijelu drugoga kata Pomorskog muzeja, postavljenih nakon potresa 1979. godine prilikom obnove tvrđave sv. Ivana, koja je teško stradala u potresu. Prema smjernicama i odobrenju Konzervatorskog odjela u Dubrovniku izrađeno je pet novih drvenih prozora. Njihovu zamjenu u potpunosti je financiralo Društvo prijatelja Dubrovačke starine koje sustavno radi na obnovi i zaštiti spomeničkih objekata u Dubrovniku i njegovoj okolici.

– Dubrovački muzeji njeguju dugogodišnju uspješnu suradnju s DPDS-om kroz koju je Društvo financiralo niz različitih programa Muzeja. Od srca zahvaljujemo gospođi Renati Andjus i ostalim članovima DPDS-a na senzibilitetu za ono što radimo i jesmo te na trajnoj podršci, posebno značajnoj u ova financijski nestabilna vremena – istaknula je ravnateljica Dubrovačkih muzeja, Julijana Antić Brautović.

– Drugu fazu radova očekujemo sljedeće godine u kojoj bi izmijenili sve ostale dotrajale prozore u dijelu tvrđave sv. Ivana koje koristi Pomorski muzej te se nadamo i dalje uspješnoj suradnji s Društvom – zaključila je voditeljica Pomorskog muzeja, Ana Kaznačić Skurić.

Marta Vukadin
Marketing & PR
DUM

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *