Input your search keywords and press Enter.

Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja, koji se obilježava 5. kolovoza, predstavnici Grada Dubrovnika danas su položili vijence i zapalili svijeće kod Spomen križa na groblju Boninovo te kod Spomenika pobjedi na lokalitetu Vjetreni mlin u Stupi u Dubrovačkom primorju.

Gradonačelnik Andro Vlahušić čestitao je Dubrovkinjama i Dubrovčanima  Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja ovim riječima:

Poštovane Dubrovkinje i Dubrovčani, dragi sugrađani, ove godine obilježavamo 20. obljetnicu velike vojno-redarstvene akcije „Oluja“. Uz duboki osjećaj ponosa prisjećamo se dana 5. kolovoza 1995. godine kada se na Kninskoj tvrđavi zavijorila hrvatska zastava. U mislima nosimo žrtve položene za slobodu koju danas uživamo i njegujemo za buduće generacije.
Neka nam sjećanje na herojske podvige naših branitelja bude zalog da nastavimo graditi naše društvo na čvrstim temeljima demokracije u okviru europskih pravnih stečevina i s vjerom u svijetlu budućnost za sve naše građane.
U ime Grada Dubrovnika i svoje osobno, Dubrovkinjama i Dubrovčanima čestitam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja. Uz osobito poštovanje i neizmjernu zahvalnost čestitke upućujem svim našim braniteljima.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)