Input your search keywords and press Enter.

Pokrenuta nabava za kupnju vatrogasnog broda

Vatrogasna zajednica Grada Dubrovnika pokrenula je javnu nabavu za kupnju vatrogasnog plovila, procijenjene vrijednosti nabave 3.200.000 kuna. Sredstva su osigurana u Proračunu Grada Dubrovnika.
Poziv za nadmetanje objavljen je u Službenom listu Europske unije i Elektroničkom oglasniku javne nabave Republike Hrvatske dana 06. srpnja 2018., a ponude se primaju do zaključno 6. kolovoza do 10 sati.

Predviđeni rok isporuke novog broda je 240 kalendarskih dana od dana potpisa ugovora.

Ovo polivalentno plovilo prvenstveno bi koristilo za akcije vatrogasne postrojbe na moru, ali i kod promptnih intervencija u slučaju onečišćenja mora.

”Za sada nemamo adekvatnu brzinu reakcije za slučajeve požara na otocima i tu ovisimo o DVD-ovima. A ako većina ostalih obalnih gradova u Hrvatskoj može imati ovakav brod, onda može i Dubrovnik. Prioritet ovog broda je gašenje požara, ali može pomoći i u ostalim hitnim intervencijama”, istaknuo je gradonačelnik Mato Franković.

U dokumentaciji o javnoj nabavi specificirane su i tehničke karakteristike plovila koje bi trebalo biti ukupne dužine trupa 11,7 – 11,9 metara, brzine pod punim opterećenjem 21 ČV, za maksimalno 12 osobe, uz odgovarajuću navigacijsku i komunikacijsku opremu  te opremu za gašenje.

Ovo je još jedna u nizu investicija Grada Dubrovnika u bolju opremljenost naših interventnih službi. Prije nekoliko dana tako je uručena donacija za nabavku kombi vozila za sanitetski prijevoz Domu zdravlja Dubrovnik, za potrebe Hrvatske gorske službe spašavanja – Stanice Dubrovnik u svibnju je uručeno novo vozilo, a ranije ove godine vozila su darovana i Zavodu za hitnu medicinu te Crvenom križu Dubrovnik.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.