Input your search keywords and press Enter.

Pokrenuta javna nabava za izgradnju Centra za starije osobe Dubrovnik

Grad Dubrovnik pokrenuo je postupak javne nabave za izgradnju doma za umirovljenike ispod Opće bolnice Dubrovnik. Predmet nabave je izgradnja Centra za starije osobe Dubrovnik – Doma za starije i nemoćne, koji će osigurati 205 smještajnih kapaciteta te osigurati pružanje usluga u zajednici za 410 korisnika, a njegovom gradnjom dubrovačkim umirovljenicima osigurat će se standard koji im je godinama nedostajao.

 

Vrijednost radova procijenjena je na 13.687.917,96 eura, a rok za dostavu ponuda je 26. ožujka 2024. do 10:00 sati. Grad Dubrovnik već je ranije osigurao 6.138.045.24 eura bespovratnih sredstava za izgradnju doma, u okviru poziva Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

 

Planirana građevina projektirana je u tri dilatacije, bruto razvijene površine 10.788 metara četvornih. Uz jednokrevetne i dvokrevetne sobe, Centar će biti opremljen restoranom, liječničkom ordinacijom, prostorima za fizikalnu terapiju te društvenim prostorijama. Osim 205 korisnika na stalnom smještaju i 70 dnevnih korisnika usluga, Dom će za još oko 140 korisnika pružati različite usluge poput fizikalne terapije, prehrane, pomoći u kući za slabije pokretne pomoći, a kojima je svrha omogućiti što duži ostanak starije osobe u svome domu.

 

Realizacijom ovog projekta zadovoljit će se većina potreba smještaja dubrovačkih umirovljenika, što je jedna od najvažnijih odrednica ove gradske uprave prema sugrađanima treće životne dobi. Uz dom u Gružu ovo je, nakon 50 godina, drugi projekt vezan uz skrb i smještaj starijih sugrađana kojeg je pokrenula ova gradska uprava. Po završetku postupka javne nabave, početak radova očekuje se u lipnju ove godine. Podsjetimo, prošle je godine provedeno čišćenje terena koje je uključivalo rušenje preko 30 godina stare, oronule i nikad dovršene građevine, kao preduvjet za izgradnju novog, suvremenog objekta.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)