Input your search keywords and press Enter.

Zamjenica gradonačelnika Tatjana Šimac Bonačić jučer je, s direktorom Sanitata Vedranom Kunicom i predsjednicom udruge Poseban prijatelj Dženitom Lazarević, nazočila postavljanju prve table s natpisom „Uzeli ste moje parkirno mjesto – uzmite i moju invalidnost.“

Na području Grada Dubrovnika u sljedećih nekoliko dana postavit će se ukupno 42 table uz parkirna mjesta namijenjena osobama s invaliditetom, što je projekt Grada Dubrovnika i Sanitata, na inicijativu udruge Poseban prijatelj kako bi se građani senzibilizirali da ne parkiraju na mjestima predviđenim i označenim za invalide.

„Ako je država prepoznala i uvrstila u zakon da osobe s invaliditetom trebaju posebna mjesta za parking, radi lakšeg integriranja u društvo, dužnost je lokalne samouprave to osigurati. Dobivamo brojne pozive, od sugrađana koji upozoravaju na parkiranje na takvim mjestima, do samih invalida. To je najmanje što možemo napraviti i ovim putem molimo sugrađane da ne parkiraju na ova mjesta“, apelirala je ovom prilikom zamjenica gradonačelnika Šimac Bonačić.

Predsjednica udruge Poseban prijatelj Đenita Lazarević izrazila je zadovoljstvo akcijom, te je apelirala da se na mjesto za osobe s invaliditetom parkiraju oni koji u tom automobilu zaista imaju te osobe i kojima je to prijeko potrebno. “ Drago mi što se Sanitat odlučio na ovu akciju i vjerujem da će naši sugrađani još više paziti na ova mjesta“, zaključila je Lazarević.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.