Input your search keywords and press Enter.

Pokrenut postupak javne nabave za školske udžbenike

Dubrovačke osnovne škole pokrenule su postupak javne nabave novih udžbenika prema proračunu za 2015. godinu i pravilniku izglasanog u Gradskom vijeću.

Prema pravilniku, pravo na dodjelu udžbenika imaju svi učenici koji pohađaju osnovne škole čiji je osnivač Grad Dubrovnik.

Glavni uvjet je da oba roditelja, skrbnici ili jedan roditelj, ako se radi o jednoroditeljskoj obitelji, imaju prijavljeno prebivalište u Dubrovniku najmanje šest mjeseci u trenutku pokretanja postupka javne nabave za udžbenike. Radi utvrđivanja prava na dodjelu udžbenika roditelj je dužan priložiti osobnu iskaznicu s prebivalištem na području Grada Dubrovnika stariju od 6 mjeseci za oba roditelja. Ukoliko jedan ili oba roditelja nemaju osobnu iskaznicu stariju od 6 mjeseci kojom potvrđuju prebivalište na području Grada Dubrovnika, dužni su priložiti uvjerenje o prebivalištu nadležne policijske uprave

Nakon što se utvrdi da učenik ostvaruje prava utvrđena ovim Pravilnikom, jedan od roditelja ili skrbnik dužan je potpisati izjavu o preuzimanju udžbenika u kojoj se obvezuje da će učenik čuvati te vratiti udžbenike krajem školske godine.

Komplet udžbenika sadrži sve udžbenike i radne bilježnice svih predmeta, uključujući izborne predmete i tehničku kutiju koji su u skladu sa Zakonom o udžbenicima za osnovnu i srednju školu i drugim važećim propisima.

Postupak javne nabave za školske udžbenike provode Osnovne škole u suradnji s Upravnim odjelom za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Grada Dubrovnika. Sve osnovne škole čiji je osnivač Grad Dubrovnik pokrenule su postupak javne nabave 30. lipnja, rok za dostavu ponuda je dvadeset dana, nakon čega će odabrani dobavljač dostaviti komplete udžbenika na adrese škola.

Izvor: dubrovnik.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.