Input your search keywords and press Enter.

Pojačan nadzor iskrcavanja gostiju na Pilama

Radni sastanak na temu primjene Odluke o zaustavljanju i parkiranju turističkih autobusa i osobnih automobila (8 + 1) u zoni posebnoga prometnog režima održan je danas u Maloj vijećnici.

Uz gradonačelnika Andra Vlahušića i njegov tim sastanku su prisustvovali pročelnica Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i mjesnu samoupravu Anita Burić sa suradnicima, direktorica Turističke zajednice Grada Dubrovnika Romana Vlašić sa suradnicima i direktor gradske tvrtke Sanitat d.o.o. Vedran Kunica.

Poseban naglasak stavljen je na moguću zlouporabu odredbi iz članka 10. važeće odluke kojom se od plaćanja naknade oslobađaju vozila koja isključivo prevoze putnike smještene u hotelima i drugim objektima na području Dubrovačko-neretvanske županije.

Prilikom više nadzora obavljenih od strane Sanitata i Komunalnog redarstva utvrđen je niz nepravilnosti. Najčešće su rooming liste pripremljene na način drugačiji od onog propisanog Odukom što otvara sumnju da naručitelji usluga u svrhu ostvarivanja prava na oslobađanje od plaćanja naknade izletničke goste predstavljaju kao smještajne, te na taj način izravno nanose štetu gradskom proračunu.

Stoga je dogovoreno da će nadležne gradske službe sve hotele, agencije i prijevoznike pismenim putem upozoriti na odredbe Odluke koja u članku 10. jasno navodi sljedeće:

-rooming lista putnika koji se iskrcavaju u zoni posebno prometnog režima mora sadržavati osobna imena, državljanstvo i naznačeni vremenski period u kojem su gosti smješteni u registriranim objektima za smještaj na području Dubrovačko-neretvanske županije;
-isti dokument mora biti ovjeren i potpisan od strane zakonskoga zastupnika tih objekata ili njegova punomoćnika u kojem su ti gosti smješteni.

Ukoliko se prilikom iskrcaja gostiju utvrdi da dostavljene liste ne odgovaraju navedenim odredbama iste se neće uzeti kao razlog za oslobađanje od plaćanja naknade, dok će se u slučaju utvrđivanja nepravilnosti pristupiti primjeni sankcija propisanih Odlukom. Uz novčanu kaznu od 10.000 kuna predviđena je i mjera trajne zabrane svakog daljnjeg korištenja prava na oslobađanje od plaćanja naknade.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)