Input your search keywords and press Enter.

Jutros su u 11 sati u Rektoratu Sveučilišta Dubrovnik podijeljene nagrade za najbolje studentske radove u projektu WebPost.

Priznanja je studentima Odjela za elektrotehniku i računarstvo dodijelila rektorica prof. dr. sc. Vesna Vrtiprah i predsjednica Hrvatske gospodarske komore – ŽK Dubrovnik Terezina Orlić.

Prvu nagradu osvojio je Leo Starić za Braniteljsku zadrugu Eko-župa, drugu Toni Barić za Arhita doo, a treću Barbara Prkačin Adria Way doo.

Nagrađeni studenti Leo, Toni i Barbara izjavili su kako su zadovoljni završenim projektom, istaknuli su i da su teoriju uspjeli pretočiti u praksu, te kako je bilo zanimljivo raditi s poduzetnicima i da planiraju tu suradnju nastaviti. Nagrađeni su dobili poklon koji je osigurala Dubrovačko-neretvanska županija, partner u projektu, i mogućnost stručne prakse u tvrtki Laus CC.

Pohvalnice za sudjelovanje u projektu dobili su: Marko Labaš – Nona d.o.o, Martina Vegar – Vrtovi Neretve d.o.o, Lea Kovač – Animus obrt, Domagoj Zvjerković – Tamia Travel obrt za povremeni prijevoz, Nikica Monković – Udruga Sunce moje malo, Frano Bačić – Dva skalina i Paulina Hendić – Geo vrtine d.o.o.

Suradnja na projektu WebPoSt Sveučilišta u Dubrovniku i Hrvatske gospodarske komore u Dubrovniku započela je akademske 2012./2013., a nastavila se i sljedeće dvije akademske godine. Studenti Odjela za elektrotehniku i računarstvo Sveučilišta izradili su web-stranice malim poduzetnicima (do tri zaposlena) i udrugama te su na taj način svoje teorijsko znanje primijenili u praksi, a mali su poduzetnici i udruge besplatno dobili web-stranicu za prezentaciju svojeg poslovanja. Dosadašnje iskustvo na projektu WebPoSt pokazalo je da postoji veliki interes i poduzetnika i studenata, što je bio poticaj da se suradnja između znanosti i struke nastavi.

Studenti su se tako imali priliku susresti s realnim potrebama tržišta i u praksi realizirati ono što su naučili kroz obrazovanje, pa će mnogima od njih to predstavljati i dobru referencu u životopisu. Projekt je podržala Dubrovačko-neretvanska županija.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)