Input your search keywords and press Enter.

“Pod budnim okom volontera”

DEŠA – Dubrovnik provodi projekt „Pod budnim okom volontera“ u okviru EU poziva Podrška organizatorima volontiranja za unaprjeđenje menadžmenta volontera i provedbu volonterskih programa, financiranog od strane Ureda za udruge RH i Nacionalne zaklada za razvoj civilnog društva. Partneri u provedbi su udruga Bonsai, Udruga CROGIS, Udruga Lovci na oluje, OŠ Antuna Masle Orašac i OŠ Župa Dubrovačka.

 

„Mislim da sam vidio volontera“, „Mislim, dakle recikliram“, „Volonterstvom do izgradnje društvenog kapitala“, „Klima, ti i ja“ samo su neke od radionica i interaktivnih predavanja koje su proveli od početka školske godine sa djecom u Župi i Orašcu. Uz njihovu pomoć stariji osnovnoškolci su izradili razredne panoe „Kako pomoći Zemlji da se skulira“ , društvenu igru „Klima, ti i ja“  te su izradom panoa pokazali stečeno znanje, dok su za mlađe osnovnoškolce organizirali kreativne radionice „Upcikliranje plastike“ na kojima su od plastičnih boca izrađivali rakete, kasice prasice, nakit i kućice za ptice.

 

Radionice će se provoditi kontinuirano sa temama vezanim za očuvanje okoliša, odgovorno gospodarenje otpadom, ublažavanje i prilagodba klimatskim promjenama, zaštita baštine te radionice kroz koje se djeca upoznaju sa primjerima volonterskih akcija koje su proveli mladi ljudi njihove dobne skupine čime ih potičemo na osmišljavanje vlastitih volonterskih akcija.

 

U projektu sudjeluje preko 400 djece u obje škole, očekuje nas još mnoštvo zanimljivih kreativnih radionica kako za djecu tako i za roditelje, a projekt traje do 31.svibnja 2018.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)