Input your search keywords and press Enter.

Počinju prvi građevinski radovi na Groblju Dubac

Započinju prvi građevinski radovi na Groblju Dubac. Ugovor o izgradnji potpornih zidova vrijedan gotovo 6 milijuna kuna potpisan je jutros u zgradi Općine Župa dubrovačka između Općine kao naručitelja i izvođača radova, tvrtke Inženjering Georad d.o.o. iz Makarske.

Rok za izgradnju potpornih gabionsih zidova unutar obuhvata groblja je do 12 mjeseci. Kroz dva tjedna raspisat će se natječaj za izgradnju, izvedbeno znatno  složenijeg i financijski izdašnijeg projekta južnog potpornog zida, a slijedit će ga i natječaj za izgradnju pristupne ceste.

Potpisivanju ugovora nazočio je i gradonačelnik Andro Vlahušić. On je podsjetio da će se odluka o zaduživanju Grada Dubrovnika za kredit u iznosu od 40 milijuna kuna kod Hrvatske banke za obnovu i razvoj za izgradnju groblja nas Dupcu naći na sjednici Gradskog vijeća zakazanoj za ponedjeljak, 27. lipnja.

Groblje Dubac, uz pročistač pritke vode Ombla za koji je ugovor potpisan 8. lipnja, najveći je infrastrukturni projekt na jugu Hrvatske. Investicija se kreće u okviru 140 milijuna kuna s tim da će značajan dio tog iznosa financirati građani kroz cijenu grobnica, dok će ostatak osigurati Grad Dubrovnik (76 %) i Općina Župa dubrovačka (24 5). Nakon što su riješeni imovinskopravni odnosi više ne postoje financijske niti organizacijske prepreke za početak fizičkih radova.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)