Input your search keywords and press Enter.

Od danas započinje Međunarodni festival opernih arija „Tino Pattiera“, osmi po redu, a po drugi put u organizaciji Dubrovačkog simfonijskog orkestra.

Festival će se održavati od 1. do 4. srpnja 2015., u jednom u najljepših dubrovačkih prostora – Kneževu dvoru, a izvest će se četiri koncerta.

Međunarodni festival opernih arija „Tino Pattiera“ nosi ime i organizira se u znak sjećanja na svjetski poznatog opernog pjevača, tenora Tina Pattieru, rođenog 1890. u Cavtatu. Tino Pattiera bio je veliko i slavno ime europskih i svjetskih opernih kuća prve polovice 20. stoljeća. Bio je prvak Kraljevske saske dvorske opere u Dresdenu te član Berlinske državne opere, a često je nazivan nasljednikom velikog Enrica Carusa.

Ovogodišnji glazbeni direktor festivala, izraelski dirigent Noam Zur okupio je uspješne operne pjevače koji redovito nastupaju na uglednim svjetskim pozornicama: izraelska sopranistica Alla Vasilevitsky, španjolska mezzosopranistica Marisa Martins, španjolski tenor Xavier Moreno i izraelsko-francuski bas Yuri Kissin, a drugu večer festivala nastupit će i naša mlada pijanistica Stefani Grbić.

Kao što je već spomenuto, festival se sastoji od četiri koncerta raznolikog programa među kojem zasigurno svatko može pronaći nešto za sebe. Prva večer posvećena je velikom W.A. Mozartu, a koncert nosi naziv Mozart Gala. Izvest će se neka od najpoznatijih arija iz Don Giovannija, Cosi fan tutte, Figarovog pira i ostalih djela jednog od najpoznatijih skladatelja svih vremena.

U četvrtak, 2. srpnja imat ćemo priliku poslušati recital pod nazivom Schumann’s Dichterliebe and Spanish Art Songs. Uz pratnju pijanistice Stefani Grbić, mezzosopranistica Marisa Martins izvest će pjesme pojedinih španjolskih autora poput E. Granadosa i L.F. Obradorsa, a tenor Xavier Moreno izvest će Dichteliebe R. Schumanna.

Petak, 3. srpnja održat će se koncert posvećen domovini opere – Italiji. Tako ćemo imati večer „Italian Gala“ a izvest će se poznata djela G. Verdija – La Traviata, Don Carlo, Puccinijev La Boheme, Donizettijev Ljubavni napitak i Rossinijev Seviljski brijač.

Posljednju večer festivala, 4. srpnja, posvetit ćemo najboljim i nekim od najpopularnijih arija iz opernog repertoara koja uključuje djela W.A. Mozarta, A. Dvoraka, Ch. Gounoda, G. Verdija i G. Donizettija. Tu će večer nastupiti svi solisti zajedno s orkestrom, a publika će moći uživati u zvukovima popularnih „Don Giovannija“, „Seviljskog brijača“, „Rusalke“, „Ljubavnog napitka“, „Figarovog pira“, Cosi fan tutte“ i drugima.

Festival su potpomogli Grad Dubrovnik, Turistička Zajednica Grada Dubrovnika i Dubrovački Vrtovi Sunca.

Ulaznice je moguće kupiti u uredima Orkestra u Slanici (Revelin), na tel. 417 110, e-mail sales@dso.hr, u turističkoj agenciji Stradun TIC, Placa bb, u turističkoj agenciji Perla Adriatica na Pločama, u Kulturno-informativnom centru Luža, online putem portala www.ulaznice.hr, kao i na ulazu jedan sat prije početka koncerta

Dubrovački simfonijski orkestar poziva sve građane da što prije osiguraju svoje ulaznice, budući da je prodaja već krenula i interes je velik. Dobrodošli na Međunarodni festival opernih arija „Tino Pattiera“ 2015. godine!

Katija Rakiđija, Marketing, Dubrovački simfonijski orkestar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)