Input your search keywords and press Enter.

Izložbom započeo bogat i raznolik program priprave za 50. obljetnicu Župe sv. Petra – Boninovo

Župa sv. Petra – Boninovo uz blagdan svoga zaštitnika proslavit će ove godine 50. obljetnicu osnutka župe, a bogat i kvalitetan kulturni i duhovni program koji prethodi blagdanu započeo je već u nedjelju, 21. lipnja otvorenjem izložbe ručnih radova župljanke Karmele Kuzman, uz čitanje poezije župljanke Mare Ljubić.

Otvarajući izložbu dekan Gradskog dekanata i župnik ove župe don Ivica Pervan je zahvalio autorici, ali i drugima koji su doprinijeli da bi se izložba mogla postaviti: Sanji Šanje i Anuški Jukić, moderatorici programa Mariji Đurović, onima koji su čitali pjesme gospođe Ljubić, te svima ostalima koji su na bilo koji način pomogli u ostvarenju ovog događaja.

Kazao je da „smo svi mi zvijezde nekome u životu, a tete Karmela je zvijezda u našoj župi i našoj župi“ kazavši istovremeno za autoricu da „jedna dobra duša“. Istaknuo je i za unuke gospođe Karmele da „vidjevši što njihova none radi postoji velika mogućnost da se i u njima probudi želja da i same počnu vesti ne samo na ovaj način nego i nasljedovati one vrijednosti i vrednote koje je tete Karmela kroz svoj život vezla, radila i nešto je vidljivo je pokazano, no puno je i toga nevidljivoga što je u njezinoj duši i njezinome srcu“, a sve je zaključio kazavši: „Zahvaljujem joj na onoj plemenitosti koju u sebi nosi, koju diskretno pokazuje i neka je Gospodin blagoslovi, zdravlje joj udijeli, bisto oko podari, mirnu ruku drži da još uvijek i još dugo može vesti i duhovno i materijalno“.

Sama autorica je rekla da je joj vezenje „njezin apaurin“, te da umjesto obilaska po susjedstvu radije sjedne i veze. Zahvalila je svima koji su doprinijeli otvaranju izložbe.

Moderatorica otvaranja Đurović je istaknula da program proslave 50. godina župe nije mogao bolje započeti, jer svaki ručni rad na početku mora biti otkinut od neke tkanine i postati zaseban komad na koji će vješte ruke vesti oblike, i tako ubod po ubod stvoriti novo djelo, a tako je i sa župom sv. Petra koja je dekretom daleke 1965. god. osnovana, „i tako dan po dan, molitva po molitva, događaj po događaja, susret po susret, sve do danas, Gospodnja ruka vezla je konture, kako one fizičke tako i duhovne oblike današnje Župe sv. Petra“.
Otvorenje izložbe glazbom je pratio Antonio Grkeš.

Uistinu veoma bogat i raznolik program priprave nastavlja se i kroz iduće dane, sve do proslave blagdana sv. Petra u ponedjeljak 29. lipnja, a detaljan program možete pročitati u najavama na stranici Dubrovačke biskupije.

Šime Zupčić

– pogledajte cijeli program proslave – ovdje!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.