Input your search keywords and press Enter.

„Ovo što tu raste i što možete pokazati svijetu je jedno veliko čudo!”

U utorak, 21. travnja s početkom u 12:00 sati u restoranu Proto održana je najavna konferencija za medije regionalnog vinskog festivala Dubrovnik FestiWine koji se održava od 20. – 26. travnja u Dubrovniku.

Predstavljen je bogat program Festivala, a prisutnim predstavnicima medija, sponzora i partnera se obratio župan Nikola Dobroslavić rekavši: “Naša županija ima najbolja vina i nadamo se da će festival pomoći u njihovoj boljoj promidžbi, te da će nakon ovog drugog Dubrovnik FestiWinea domaća vina biti još bolje zastupljena na stolovima naše županije a i šire.“ U ime regionalne razvojne agencije DUNEA prisutne je pozdravila direktorica gđa Melanija Milić izrazivši zadovoljstvo što se FestiWine nastavlja budući da je proizašao iz projekta Wine Tourism Network kojeg je upravo DUNEA aplicirala i provela u prošloj godini. Osvrnula se i na natječaj za dvoje mladih talentiranih kuhara koji će od prihoda od večere FestiWine gala, a koja će se održava u četvrtak u 20:00 sati u hotelu Excelsior, imati stipendiju za stručno usavršavanje u Sloveniji u restoranu.

,Pri Lojzetu, chefa Tomaža Kavčića, koji će u Petra Obada, chefa hotela Excelsior, pripremati ovu večeru.

Stručni dio – ocjenjivanje vina predstavio je Bojan Kobal, predsjednik ocjenjivačkog suda Dubrovnik FestiWine Trophy 2014. i 2015. a u svom izlaganju istaknuo je:

„Ovo što tu raste i što možete pokazati svijetu je jedno veliko čudo!“ misleći na naša vinogorja. Istaknuo je kako je iznimno važno da su organizatori odlučili upoznati suce sa terroir-em pa su kroz studijsko putovanje upoznali Konavle i Pelješac, vidjeli gdje i kako raste loza čija će vina ocjenjivati.

Sudionik FestiWinea i jedan od lanjskih pobjednika, g. Božo Martinović iz Dubrovačkih podruma ukazao je na probleme koje vinogradari i vinari juga imaju zbog prošlogodišnje kišne sezone te istaknuo kako su napori koji se ulažu oko promocije vina vidljivi na što se Rene Bakalović, stalni suradnik festivala, nadovezao istaknuvši turistički potencijal vina u županiji.

Anđela Matić, Dubrovnik Partner