Input your search keywords and press Enter.

Počeo Europski tjedan 2015.

Suradnjom nekoliko organizacija pod vodstvom Europskog doma u Dubrovniku započeo je Europski tjedan koji će i ove godine sa mnoštvom zanimljivih sadržaja obilježiti “Dan Europe” i trajati će sve do 11. svibnja.

Osim Dubrovnika, ovogodišnji program Europskog tjedna obuhvaća Mokošicu, Župu dubrovačku i Blato, a provodi se u suradnji s Maticom umirovljenika Dubrovnik, Maticom umirovljenika Župe dubrovačke, udrugom Erasmus Student Network Dubrovnik, Agencijom za mobilnost i programe Europske unije, Osnovnom školom Blato, Općinom Blato, Gimnastičkim klubom Dubrovnik i Plesnim studiom Labirius.

Dubrovačko-neretvanska Županija sa Europskim domom u Dubrovniku i mnogim drugim organizacijama organizirali su još jedan zanimljiv cijelotjedni program u okviru aktivnosti informacijskog centra Europe Direct Dubrovnik.

Započinjanjem Eurpskog integracijskog procesa 5. svibnja 1949., osnivanjem Vijeća Europe i 9. svibnja 1950., objavljivanjem Schumanove deklaracije, Europa ulazi u novu eru međunarodnog zajedništva i suradnje. U čast ta dva važna događa diljem Europe organizira se Europski tjedan koji ima za cilj promicanje i upoznavanje ljudi sa vrijednostima Europske Unije u što boljoj integraciji zajedništva svih naroda.

Dubrovnik portal