Input your search keywords and press Enter.

Počelo „Proljeće u Konavlima“

U predivnom ambijentu Izletišta Mlin & Stupa u Ljutoj, jučer je počelo „Proljeće u Konavlima“, manifestacija koju Agroturizam Konavle organizira četvrtu godinu zaredom s ciljem promocije Konavala kao idealnog mjesta za aktivni turizam, rekreaciju i boravak u prirodi.

Jučerašnji je dan počeo, već tradicionalnom, likovnom kolonijom „Konavoski koluri“ koja je okupila renomirane slikare dubrovačkog područje. Rijeka, šuma, mlin, stupa.. inspiracije za njihove radove nije nedostajalo.

Slike kolonija „Konavoski koluri“, raspoređene po prostoru Izletišta Mlin & Stupa, činile su likovnu izložbu na otvorenom koju su svi posjetioci mogli vidjeti. U popodnevnim sati prostorom su zavladali tradicijski zanati i sportski sadržaji. Uz demonstraciju izrade praćki i gađanje mete, klesanje kamena, prela se vuna i tkalo na tkalačkom stanu. Mandolinski sastav KUD „Stjepan Radić“ iz Pridvorja svojom je glazbom sve oduševio pa se i uz njih i zapjevalo. Kako bi proslavili svjetski dan plesa, mnogi su i zaplesali uz zumbu. Predstavnici Capoeira AJITU kluba demonstrirali su svoje vještine dok su bajkeri kluba „Dvije rote“ izložili svoje motore. Red se čekao i na streličarstvu, sportu namijenjenom svima i djeci i starijima.

Uz koktele za djecu i odrasle, sladoled Kuće sladoleda „Rozata“ iz Cavtata i palačinke, konavoski Proljetni party u prirodi potrajao je do kraja dana.

Svi okupljeni mogli su potpisati peticiju koju je Agroturizam Konavle pokrenuo zbog devastacije konavoske baštine koja se dogodila na Zvekovici rušenjem suhozida štreke, a s ciljem donošenja hitne odluke o proglašenju štreke kulturnim dobrom.

Nikad bogatiji program manifestacije, uz potporu Dubrovačko-Neretvanske županije, Općine Konavle i Turističku zajednicu Općine Konavle, odvijat će se kroz još tri vikenda, a već sljedeće nedjelje očekuje nas program posvećen pješačenju u prirodi i biciklizmu.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.