Input your search keywords and press Enter.

Radovi na projektu rekonstrukcije javnog sanitarnog objekta s bio pročistačem u Donjem Čelu na otoku Koločepu započeli su proteklog tjedna.

Investiciju na prizemnici smještenoj u neposrednoj blizini mora južno od pristaništa vodi Upravni odjel za izgradnju i upravljanje projektima Grada Dubrovnika dok radove prema ugovoru vrijednom 408.562.00 kune izvodi tvrtka Blažević d.o.o. uz napomenu da su za sufinanciranje projekta već odobrena bespovratna sredstva u iznosu 250.000 kuna.

Sredstva su, podsjetimo, dodijeljena u ožujku ove godine u okviru Plana usmjeravanja i rasporeda sredstava za razvoj područja otoka u 2018. godini koji provodi Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

Unutar postojećeg objekta javnog WC-a izvršit će se izmjena instalacija vode i odvodnje, podnih i zidnih obloga, stolarije te sanitarnih elemenata i galanterije. Također će se izvesti trenutno nepostojeća rasvjeta i ventilacija prostora, dok će se odvodnja otpadnih voda riješiti izgradnjom bio jame ispred samog objekta.

U sklopu glavnog projekta rekonstrukcije, park uz sanitarni objekt krajobrazno će se urediti i oplemeniti mediteranskim i autohtonim sortama, opremiti klupama za odmor i novim rasvjetnim tijelima te urediti šljunčanim stazama. Ravna površina krova planirana je kao vidikovac s pripadajućom urbanom opremom; ogradom i klupom za odmor.

Petar Ipšić
Viši savjetnik I

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *