Input your search keywords and press Enter.

Započeli su radovi na adaptaciji Dječjeg vrtića „Put na more“ u Mokošici. Riječ je o objektu samostana sv. Vinka ukupne površine 1589 metara kvadratnih, od čega na objekt otpada 214 m2. Radove izvodi tvrtka Tonikom d.o.o., a ukupna vrijednost investicije iznosi dva milijuna kuna plus PDV.

Postojeća zgrada visine „prizemlje + kat + potkrovlje“ adaptirat će se na način da može primiti tri vrtićke i jednu jasličku odgojno-obrazovnu skupinu prema Državnom-pedagoškom standardu predškolskog odgoja i naobrazbe. U prizemlju će se smjestiti jaslička skupina s pripadajućim sanitarijama i garderobom, na katu dvije vrtićke skupine sa zajedničkim prostorom sanitarija i garderobe, a u potkrovlju još jedna vrtićka skupina s također zasebnom garderobom i sanitarijama. U prizemlju objekta predviđena je priručna kuhinja, prostori za djelatnike i zajednička blagovaonica za vrtićke skupine.

Osim glavne zgrade, postoje i dvije pomoćne građevine te veliko pripadajuće dvorište sa zelenilom, ukupne površine preko 1000 metara kvadratnih. Jedna od pomoćnih građevina će se adaptirati u igraonicu sa sanitarnim čvorom za vanjsko igralište površine 80 m2.

Nekretnina je, podsjetimo, predmet ugovora o najmu sklopljenog na razdoblje od 10 godina između Dječjih vrtića Dubrovnik i Družbe sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga čijim sklapanjem su se stekli preduvjeti za otvaranje novog gradskog vrtića na području Mokošice.

Petar Ipšić
Viši savjetnik I

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)