Input your search keywords and press Enter.

U subotu 22. listopada u Kampusu Sveučilišta u Dubrovniku u organizaciji Informatičkog kluba Futura održana je prva radionica iz trećeg ciklusa Liga programiranja u Pythonu. Učenici osnovnih škola Gruda, Lapad, Marin Getaldić, Mokošica i Primorje Smokovljani upoznali su se s programskim jezikom Python. Kroz cijelu školsku godinu izmjenjivat će se radionice i kola Lige, tako da će se na kraju i ove Lige programiranja proglasiti i nagraditi najbolji programeri među učenicima osnovnih škola.
S prvom radionice treće Lige programiranja uključili smo se i u obilježavanje Europskog tjedna programiranja. U Hrvatskoj je održano 152 događanja u sklopu Europskog tjedna programiranja, te se Hrvatska nalazi na 8 mjestu u Europi po broju događanja prema broju stanovništva.
Liga programiranja Pythonu se nastavlja za dvije subote (05.11.2016.), kada je na rasporedu 2. radionica, nakon koje će ići i prvo kolo 3. Lige programiranja u Pythonu.
Informatički klub Futura projekt realizira u suradnji sa Sveučilištem u Dubrovniku, a uz potporu Grada Dubrovnika i Zajednice tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika.

Nove radionice osnova programiranja u programskom jeziku C će se održavati svaku drugu subotu počevši od sljedeće subote (29.10.2016.) u vremenu od 9:00 do 12:00 u Kampusu Sveučilišta u Dubrovniku, Branitelja Dubrovnika 41, učionica 164. Radionice su namijenje srednjoškolcima i studentima. Na radionice osnova programiranja u C-u se još stignete prijaviti ispunjavanjem sljedećeg obrasca: www.futura.com.hr/prijava-c.

Tomo Sjekavica
Informatički klub Futura

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)