Input your search keywords and press Enter.

Pješački prijelaz na Nuncijati

Da li je Dubrovnik Grad prijatelj djece? – pitaju se Eko omblići i upućuju otvoreno pismo na adresu
Pravobraniteljice za djecu RH, Ivane Milas Klarić:

Predmet: Djeca, mladi i odrasli Nuncijate (naselje Dubrovnika) svaki dan u životnoj opasnosti jer već godinama na njihove zamolbe i vapaje Gradu nije napravljen niti pothodnik, niti zebra niti nadhodnik!

Poštovana Pravobraniteljice,
Već danima dobijamo uznemirene zamolbe i apele od naših sugrađana s predjela Nuncijate (naselja iznad JTC)koji muku muče sa problemom prelaska magistrale prema Gradu s obzirom da na tom predjelu nema niti pothodnika niti zebre. Građani nam dojavljuju kako je tu krajem prošle godine stradao jedan njihov sugrađanin upravo pri prelasku JTC! Posebno su zabrinuti za svoju djecu i mlade kada idu pješice i prelaze iz naselja Nuncijata JTC prema Gružu i Gradu. Evo izvadka iz jednog pismenog očajnog obraćanja nam građana Nuncijate:
“U prilogu Vam šaljem slike magistrale naselja Nuncijata. Naime, ovim putem bi Vam detaljnije opisali problem stanovnika spomenutog naselja i glavnoga puta. Taj glavni put nema obilježeni pješački prijelaz, a većina stanovnika naselja do Gruža ide pješke te djeca do svojih prijatelja koja žive ispod magistrale moraju prijeći put. Uvjeti su nemogući.
Vlasti su nam kraj magistrale postavili upozoravajuća svjetla, ali vjerujte kao da ne postoje. Vozači se ne obaziru na njih te se tim dijelom vozi od 80km/h, a da ne spominjem sada dolaskom sezone kada nam je grad pun turista koji dolaze sa svojim automobilima koji voze kao da su na autoputu. Mi se jednostavno bojimo za budućnost naše djece. Svaki novi izbor za stranku ili gradonačelnika nam obećavaju zebre, podhodnike, nadhodnike, ali kada izbori završe da tako rečem pojeo vuk magarca. Nas zaobiđu u širokom krugu,
Uglavnom oni se svi izgovaraju da je magistrala pod hrvatskim cestama i da oni kao grad ne mogu ništa, a čija su djeca koja prelaze magistralu: državna ili onoga grada Dubrovnika prijatelja djece. Neka nam naša dubrovačke vlasti pokažu to prijateljstvo i postave pješački prijelaz za naselje Nuncijata.”

P.S. Nadam se da će ovo uroditi plodom nakon dugih 50 godina postojanja naselja.”
Vjerujemo da ćete najhitnije poduzeti sve da se ovaj problem čim prije riješi posebno na radost djece i mladih naselja Nuncijate koja u Dubrovniku – Gradu prijatelju djece zaslužuju jednaku pažnju kao i djeca Grada! Sličan problem je bio u Mokošici na JTC ispod naselja N.Mokošica i nakon apela Mokošana i nas udruga Garda isti je riječen vrlo brzo gradnjom pothodnika.

Molimo Vaše žurno pismeno očitovanje!

Predsjednica:
Jadranka Šimunović

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)