Input your search keywords and press Enter.

,,Pisci na Igrama” u Šuliću

U sklopu programa „Pisci na Igrama“ kojeg treću godinu za redom ostvaruju Dubrovačke ljetne igre i Hrvatsko društvo pisaca, bit će reprizno izvedeno  „Nekoliko zamišljenih prizora prema romanu Alessandra Baricca Ocean more“, večeras, 24. srpnja te u subotu, 25. srpnja s početkom u 22:00 sata na kupalištu Šulić.

Izbor iz romana „Ocean more“, preradbu, scensku prilagodbu, scenografiju i izbor glazbe za „Prizore“ napravila je Mani Gotovac, suautorstvo scenske prilagodbe potpisuje Robert Plemić, kostimografiju Belinda Radulović, dok Bariccovu Ann Deveria igra prvakinja SNG Maribor Iva Babić, Plassona Robert Plemić, Bartlebooma Bruno Kontrec, a u ulogama naratora i pijaniste pojavljuje se Ivan Čuić.

„Prizori“ su premijerno izvedeni lani, na 65. Igrama, uz nazočnost samog autora Alessandra Baricca, što je bilo prvo javno pojavljivanje u Hrvatskoj ovog, možda najpoznatijeg i najcjenjenijeg suvremenog talijanskog pisca i autora jedanaest romana od kojih su gotovo svi bestselleri diljem svijeta.

Ostvarena u koprodukciji s HNK iz Varaždina, predstava je sezonu 2014./2015. igrala na kazališnim daskama, a u međuvremenu i gostovala u Zagrebačkom kazalištu mladih u ožujku. Program „Pisci na Igrama“ nastavit će se već u utorak, 28. srpnja kad će, u scenskoj prilagodbi Vlatke Vorkapić, premijerno biti izveden „Ledeni mjesec“ Pascala Brucknera. Ovaj slavni francuski filozof i pisac te jedan od najistaknutijih francuskih intelektualaca današnjice, održat će i svoju večer razgovora s publikom, u četvrtak, 30. srpnja u atriju palače Sponza. Uslijedit će uprizorenje pjesama Dražena Katunarića iz zbirke „Kronos“ u režiji Paola Tišljarića te izvedbi Marije Šegvić, u petak, 31. srpnja u Sponzi. Za kraj programa, te pred sam kraj Igara, 24. kolovoza nastupit će Rade Šerbedžija s gitaristom Miroslavom Tadićem na tvrđavi Lovrjenac.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.