Input your search keywords and press Enter.

Pijanistica Ivana Marija Vidović članica žirija prestižnog ‘Ariano International Piano Competition’

Priznata dubrovačka pijanistica Ivana Marija Vidović članica je žirija međunarodno poznatog pijanističkog natjecanja ‘Ariano International Piano Competition‘ koji se u talijanskoj oazi umjetnosti, gradu Arianu Irpinu, ‘citta del Tricolle’, održava od 5. do 7. listopada. Natjecanje i žiriranje eminentnih glazbenika odvit će se u Museo Civico e Della Ceramica, smještenom u Palači Forte u starom dijelu grada Ariano Irpino.

Osim naše priznate pijanistice, koja je ovog rujna uspješno privela kraju i 17. izdanje Epidaurus Cavtat festivala pod vlastitom umjetničkom direkcijom i organizacijom, u ocjenjivačkom sudu kojim presjeda mo Giuliano Adorno, profesor na Konzervatoriju D. Cimarosa u Avellinu i umjetnički direktor Orbetello Piano Festivala, još je troje vrhunskih stručnjaka. Žirirat će tako i mo Marco Ciampi, koncertni pijanist i profesor na Konzervatoriju D. Cimarosa u Avellinu, Arianna Bonatesta, koncertna pijanistica i profesorica na Konzervatoriju D. Cimarosa u Avellinu; Remo Mazzeo, koncertni pijanist, mo pratitelj na Konzervatoriju D. Cimarosa u Avellinu, ujedno predsjednik Udruge Italia Musica.

Međunarodno natjecanje ‘Ariano International Piano Competition’ u sebi nosi i niz različitih kategorija mladih i starijih natjecatelja – od osam, 11, 12 do 14, 15 do 17, 18 do 21, 22 do 25 godina te kategoriju bez dobnog limita. Organizira ga udruga Italia Musica pod vodstvom mo Rema Mazzea, a cilj mu je promoviranje talenata mladih glazbenika i poticanje glazbene kulture. Koncerti za dobitnike nagrada i koncerti za klavir i orkestar predviđeni su tijekom cjelokupnog trajanja festivala, dok će se svečana dodjela nagrada održati 7. listopada u 19 i 30 sati.

‘Uvijek mi je veliko zadovoljstvo i čast biti dio žirija svoje struke, ali i za pjesništvo i za vodstvo radionic organizacije. Imam tada priliku još univerzalizírati svoje misli, dušu… Među mlađim, ali i starijim kolegama, slušati odlične i vrhunske talente, na kraju krajeva već sam dosta njih i pozvala da nastupe u Hrvatskoj… Sjetimo se Danyla Sayenka kojemu sam već dva puta dala prve nagrade na natjecanjima, a koji je upravo na moj poziv oduševio publiku na Epidaurus Cavtat festivalu… Mlađi su nada današnjice, ali i radost sutrašnjice. To nam najbolje u ova doba otuđivanja i sve manje živog druženja – daje snagu, nadu… U žiriju se i mi kao komisija puno učimo, napredujemo, razvijamo svoja kritička mišljenja i kriterije, širimo dijapazone i razmjenjujemo se, dopunjujemo. Tamo brusim i znanje jezika ne samo glazbe, a i posjetim prekrasne destinacije…, naglasila je uoči olaska u Italiju naša priznata pijanistica Ivana Marija Vidović te dodala:

Ako je mladost bez nade, onda smo nekako bez budućnosti, u beznađu. Za mene ništa ne uljepšava život bolje od znanja i sposobnosti da se postigne pozitivna promjena. Za natjecanja danas treba silna disciplina, znanje, obrazovanje, spartanski život vježbanja i vježbanja, ali i hrabrosti… Velika hrabrost… Potrebna je hrabrost da se odraste i postane ono što uistinu jesmo, ‘, zaključila je naša pijanistica i pjesnikinja, koja u Irpinu prvi put žirira. No, ne bez bogatog iskustva – iza nje su već brojne umjetničke komisije – Albanija, Slovenija, Italija, Litva… Kao i online žiriranje za vrijeme pandemije, gdje je odslušala izvedbe na tisuće talenata i među ostalim donirala Lvivu svoj rad.

U svakom slučaju, pred žirijem, u kojem Hrvatsku ponosno predstavlja naša priznata pijanistica, neće biti nimalo lak zadatak!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)