Input your search keywords and press Enter.

Pijanist Itamar Golan i violinist Guy Braunstein u Kneževom dvoru

U sklopu Vip programa 66. Dubrovačkih ljetnih igara, proslavljeni pijanist Itamar Golan i violinist Guy Braunstein nastupit će u četvrtak, 20. kolovoza u 21:30 sati u atriju Kneževa dvora i izvesti Beethovenovu treću, devetu i desetu sonatu.

Dobro poznat festivalskoj publici, pijanist Itamar Golan rođen je u Vilni, a kao jednogodišnji dječak s roditeljima je emigrirao u Izrael gdje je učio glasovir kod Lare Vodovoz i Emanuela Krasovskoga. Već je sa sedam godina imao svoj prvi recital. Glasovir je studirao na NEC-u u Bostonu kod Leonarda Shurea i Patricije Zander, a komornu glazbu kod Chaima Tauba. Bio je višestrukim stipendistom Američko-izraelske zaklade. Kao solist nastupao je s Izraelskom i Berlinskom filharmonijom pod ravnanjem Zubina Mehte i sudjelovao je na najuglednijim svjetskim festivalima uključujući i više nastupa na Dubrovačkim ljetnim igrama. Bio je profesor na newyorškoj Manhattan School of Music, a sada predaje komornu glazbu na najuglednijem pariškom Konzervatoriju. Violinist Guy Braunstein rođen je u Tel Avivu, a violinu je studirao kod Chaima Tauba te kasnije kod Glenna Dicterowa i Pinchasa Zuckermana u New Yorku. Djelovao je kao profesor glazbe na Berlinskome umjetničkom sveučilištu te kao glazbeni direktor Rolandseck festivala u Njemačkoj. Godine 2000. imenovan je najmlađim koncert majstorom Berlinske filharmonije, a tu funkciju obavlja i danas u trajanju od četiri mjeseca godišnje. Očekuje ga nastup u dvostrukoj ulozi soliste i dirigenta uz Halle Staatskapelle orkestar te brojni komorni i solistički koncerti u Londonu, Parizu, Berlinu, Luksemburgu, Jeruzalemu, Frankfurtu i dr. Svira na dragocjenoj violini koju je izradio Francesko Roggieri 1679. godine.

Na koncertu u Dvoru Braunstein i Golan izvest će Sonatu br. 3 u Es-duru, Sonatu br. 9 u A-molu te Sonatu br. 10 u G-duru Ludwiga van Beethovena.

Ulaznice su dostupne online na internetskim stranicama Igara www.dubrovnik-festival.hr, na prodajnim mjestima u Festivalskoj palači (Od Sigurate 1), na Stradunu, Multimedijalnom centru Visia, Kulturno–informativnom centru u Luži te dva sata prije početka izvedbe na blagajni na ulazu.

 

Karla Labaš
DLJI

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *