Input your search keywords and press Enter.

Peskarija se konačno uređuje za lokalne ribare

Grad Dubrovnik putem tvrtke „Sanitat“ kreće u uređenje ribarnice na Peskariji. U tijeku su pripreme za početak radova, a ribarnica bi trebala biti završena najkasnije do početka lipnja.

Ribarnica će biti uređena na način da će biti ispunjeni svi zahtjevi koji se odnose na infrastrukturu objekta za djelatnost ribarnice temeljem propisa Europske unije o higijeni hrane.

-„Na taj način revitalizirao bi se postojeći prostor te bi se omogućilo da mali ribari iz povijesne jezgre odmah nakon ulova ribu prodaju na ribarnici. Ribarnici bi vratili stari sjaj, na zadovoljstvo ne samo građana nego i turista“, naveo je direktor Sanitata Tomislav Tabak.

Inače,  ideja o oživljavanju ribarnice u Portu aktualna je dugi niz godina, a ponovo je pokrenuta nakon što je što je nova gradska uprava preuzela odgovornost za upravljanje Gradom. Naime, koncem prošle godine nekoliko dubrovačkih ribara iskazalo je interes za korištenjem ovog prostora u Portu i to kako bi tu obavljali dio svog ribarskog obrta – čistili i prodavali svoj ulov.

Ribare je podržao i gradonačelnik Mato Franković, koji je naglasio da je uređenje Peskarije samo jedan u nizu projekata koji imaju za cilj podizanje kvalitete življenja unutar povijesne jezgre Grada.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.