Input your search keywords and press Enter.

Park za pse na ulazu u Novu Mokošicu je pravi promašaj!

Park za pse je na ulazu u Mokošicu pravi promašaj! Kome je ovo palo na pamet?
…ovim riječima obraćaju nam se ogorčeni Mokošani posljednjih mjesec dana preko našeg Zelenog telefona Eko Fona 020/453-850 te dodaju:
Osim što su uništili totalno do jučer lijepi park (kojeg su započeli uređivati naši Eko Omblići tijekom 2002. i 2003. godine i gdje je na početku parka od strane ulaza s JTC trebala biti velika kamena fontana s vodom).
Osim što su posjekli dosta stabala radi novog parka za pse, osim što im skoro nitko neće doći s psom isti se gradi već tako dugooo – više od 2 mjeseca kao da se gradi veliki sanatorij!
Mi bismo još dodali kako smo u posjedu dopisa od Grada Dubrovnika iz 2003. gdje nam piše Grad Dubrovnik (ex gradonačelnica i pročelnica za zaštitu okoliša i prirode Grada Dubrovnika) kako su usvojili naš projekt „Četiri kamene fontane za mlade Mokošane“, te da će se postaviti sve četiri kamene fontane kako smo predložili:

1. jedna kamena fontana na ulazu u N. Mokošicu na brežuljku parka koja bi imala visoki mlaz (voda bi se reciklirala) kako bi Mokošanima dala pozitivnu energiju pri ulazu u naselje – s obzirom da ista nema društvene sadržaje kao kino, kazalište, plesnjak, kulturni centar!
2. druga kamena fontana s pitkom vodom se trebala postaviti kod malonogometnog igrališta Naš dom u Mokošici.
3. treća kamena fontana s pitkom vodom u Eko parku Ombla u Mokošici –jedina je postavljena 14.2.2006. iz odobrenog nam projekta.
4. četvrta kamena fontana s pitkom vodom trebala se postaviti kod dječjeg igrališta iznad zadnje stanice 1b u Ulici između dolaca.

O cjelovitom neizvršavanju ovog odobrenog projekta „Četiri kamene fontane˝ obratiti ćemo se ponovo odgovornima u Gradu!
Nažalost samo 1 kamena fontana je postavljena 2006. u Eko parku Ombla a za druge se još čeka?
Bili smo nedavno sa našim eko prijateljima u Splitu i obišli njihov park za pse u Plinarskoj ulici odmah preko puta OŠ Marjan i vidjeli kako je njihov park za pse sasvim jednostavan i funkcionalan i sastoji se od ograđene zelene livade s pokošenom travom, jednom klupom i kantom za vrećice za izmet pasa !
Što reći nego da dijelimo ogorčenost naših sugrađana iz Nove Mokošice s obzirom da se mogao organizirati jedan zajednički Građanski sat prije ove nemile gradnje parka za pse u do jučer lijepom mokoškom parku!

Voditeljica Zelenog telefona Eko Fona: Jadranka Šimunović

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)