Input your search keywords and press Enter.

Papa Franjo ipak ne dolazi u Dubrovnik uz Godinu sv.Vlaha

Iako je postojala takva mogućnost, papa Franjo uz Godinu sv. Vlaha, kojom se obilježava 1700 godina od mučeničke smrti dubrovačkog parca, neće posjetiti Grad.

Odnosno, posjetom papina izaslanika vrhbosanskog nadbiskupa kardinala Vinka Puljića ovogodišnjoj Festi, papa Franjo je odgovorio na poziv biskupa Mate Uzinića.

Podsjetimo, biskup Uzinić je ovu mogućnost najavio sredinom svibnja prošle godine kad je kazao  kako je “na hodočašću u Rimu pozvao papu Franja da se u Dubrovniku pridruži u povodu obljetnice 1700 godina od smrti sv. Vlaha te 600. obljetnice od ukidanja ropstva.” Biskup je dodao kako je papa Franjo tom prilikom “izjavio kako Dubrovnik nije daleko”.

Ipak, sve će “samo” ostati na posjeti papina izaslanika, što samo po sebi nipošto nije mala stvar budući da je kardinal Puljić, koliko je poznato, treći Papin izaslanik koji je predvodio slavlja Feste sv. Vlaha.  Naime, godine 1972. Papin izaslanik na Festi bio je kardinal Franjo Šeper, a 1993. godine kardinal Roger Etchegaray.

Više na: http://www.dubrovnikpress.hr/index.php/component/k2/item/20314-papa-franjo-ipak-nece-u-dubrovnik-uz-godinu-sv-vlaha

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *