Input your search keywords and press Enter.

Suvremena interpretacija dalmatinske kuhinje uz vrhunska vina

U sklopu Good Food Festivala 2015. u restoranu Pantarul održala se posebno osmišljena večera u četiri slijeda u kojoj su tradicionalni sastojci i načini pripreme reinterpretirani na moderniji način. Birana jela chefa Damira Šarića pažljivo su sljubljena s vrhunskim vinima Vinarije Crvik iz Konavala.

Gosti su tako mogli uživati u ribljem tartaru na suhom listu vinove loze uz Malvasiju, a potom u modernoj interpretaciju šporkih makarula s umakom od divljači uz čašu Maraštine. Zatim je uslijedila pašticada s ukiseljenim domaćim povrćem i salatom od mrkve i šljive uz Plavac Pomet, a kruna cijele večeri bio je desert – brownie od rogača s kremom od naranče uz Prošek, naravno, Vinarije Crvik. Jela i vina pomno su birana i pažljivo sparena kako bi svaki gutljaj vina istaknuo baš ono najbolje u pojedinom jelu, od predjela pa sve do deserta.

Večeri je prisustvovalo i petnaestak inozemnih novinara koji su se oduševili spojem dubrovačke tradicije i suvremenog. U Pantarulu uvijek ističu kako žele zadržati dašak tradicije i onoga što su jeli naši stari, ali tim dobro poznatim kombinacijama okusa udahnuti neki novi, moderniji život.

Zašto baš Pantarul i Crvik? Mlada gastro – blogerica Ana Marija Bujić, suvlasnica restorana i autorica nagrađene kuharice „What’s Cooking in Dubrovnik, a Vinarija Crvik osvajač je ovogodišnjeg Dubrovnik FestiWine Trophy 2015. Knjiga recepata Ana-Marije Bujić osvojila je prestižnu nagradu organizacije Gourmand International koja svake godine dodjeljuje nagrade za najbolje kuharice u svim zemljama svijeta u dvije kategorije za Hrvatsku – Best Female Chef i Best Blogger’s Cookbook.

Odjel za komunikacije TZGD

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *