Input your search keywords and press Enter.

Eko – Centar – Zeleno Sunce poslao je pismi na adresu:
VRTLAR, Dubrovnik
Direktorica: gđa Ana Matušić

Predmet: Palmina pipa i palmin drvotoč pojavili se na palmi u Eko parku Ombla u Mokošici te na nekim palmama oko Samostana u Rožatu

Poštovana gđo Matušić,

Molimo vas da čim prije dođu Vaši hortikulturni stručnjaci i fitosanitarni inspektor i ustvrde što se to događa sa našom 110 godišnjom palmom (uz ovu imamo još 4 palme) u Eko parku Ombla u Mokošici, te sa palmama u Rožatu oko Samostana, a o čemu su nam dojavili naši sugrađani preko našeg Zelenog telefona Eko Fona 020/453-850.
Naime protekli tjedan smo i mi primjetili i naši sugrađani iz Mokošice da je velika palma u Eko parku Ombla u Mokošici (110 g) izgubila „krunu“ na vrhu (napad palmine pipe?) te da se deblo na jednom mjesto „izrovalo“ (palmin drvotoč?).
Isto tako imamo dojave građana iz Rožata kako se izgleda pojavila palmina pipa na pojedinim palmama oko Samostana u Rožatu.
Također Vas molimo da provjerite što se to događalo prije 15 dana u Ulici Ivana Zajca 9 u blizini Orsana sa palmom za koju njezini vlasnici tvrde da joj je otkinut vrh-kruna iako je bila zdrava.
Razgovarali smo s g. Puljizom fotosanitarnim inspektorom iz Imostskog koji nam je rekao da se obratimo vama u svezi „bolesnih“ palmi te da još nisu izdana riješenja za uklanjanje oboljelih palmi na području Dubrovnika!

Sa štovanjem,
Predsjednica:
Jadranka Šimunović

Fotogalerija „oboljele˝ palme u Eko parku Ombla u Mokošici

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *