Input your search keywords and press Enter.

Palme u Lapadu sve više propadaju

Pomozite, palme u Lapadu se svi više suše od palmine pipe i palmina drvotoča….
….Poruke su koje ovih dana dobijamo od naših uznemirenih sugrađana iz Grada ponajviše Lapada (od Orsana pa do lapadske tržnice)
Bili smo ovih dana u našoj već 80. Eko patroli ove godine i zaista se uvjerili koliko su palme u Lapadu zahvaćene palminom pipom- i palminim drvotočom.
Neki naši sugrađani koji imaju oboljele palme u privatnim đardinima su se posebno zabrinuli kada su čuli da je zbrinjavanje ovih bolesnih palmi dosta skupo! Mišljenja su da Grad treba pomoći ne samo u hitnom zbrinjavanju nego i financijski.
Dijelimo razmišljanja naših sugrađana da se na ovom problemu treba hitno poraditi, jer i u našem Eko parku Ombla u Mokošici se razboljela od palmine pipe i palmina drvotoča naša velika palma od 110 godina i njezini veliki bolesni zeleni listovi prijete prilikom opadanja djeci i mladima koji tuda prolaze!
Kontakirali smo Vrtlara koji su nam rekli da čekaju fitsanitarnog inspektora (koji živi u Imotskom!) koji bi trebao sve oboljele palme pregledati i izdati riješnja za uklanjanje na poseban način (ukupovanjem u posebne rupe u zemlji oboljelih dijelova palme u posebne najlone na dubini od 4 metra).
Sve u svemu, pretužno je vidjeti ovih dana oboljele palme u našem Gradu posebno u Lapadu i Rijeci dubrovačkoj koje kao polurašireni kišobrani strše pored kuća i parkova.

„Dvije riječi su samo potrebne: Počnimo odmah˝ ( B.Disraelli)

Voditeljica Zelenog telefona Eko Fona:
Jadranka Šimunović

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *