Input your search keywords and press Enter.

Palac gore za naše buduće kuharske velikane

U četvrtak, 20. travnja u restoranu Lenga hotela Dubrovnik Palace s početkom u 20.00 sati, održana je tradicionalna Dubrovnik FestiWine Gala, vinsko gastronomski događaj s plemenitim ciljem, namijenjen stipendiranju i daljnjoj edukaciji mladih kuhara i sommeliera u nastajanju.

Mladi kuhari Đuro Kravić i Tihomir Antunović, na oduševljenje prisutnih uzvanika, briljirali su asistirajući ovogodišnjem chefu gostu Fabriziu Vežnaveru te  chefu iz Jadranskih luksuznih hotela, Petru Obadu. Đuro i Tihomir pobjednici su prošlogodišnje stipendije FestiiWine Challange, te su slijedom izvrsnih preporuka svojih profesora iz ugostiteljskih škola, proveli mjesec dana na edukaciji i daljnjem usavšravanju u prelijepom hotelu i restoranu Draga di Lovrana pod stručnim mentorstvom chefa Zdravka Tomšića. Uzvanike Dubrovnik FestiWine Gala večere oduševile su birane delicije u režiji uglednog Fabricia Vežnevera, jednog od vrhunskih chefova renomirane JRE udruge, a koji je zajedno s Petrom Obadom, pjesnikom i chefom hotela Excelsior, sudjelovao u stvaranju jednog od najiščekivanijih eno gastronomskih događaja godine u Dubrovniku.

Izvrsna vina, pobjednike prošlogodišnjeg Dubrovnik FestiWine Trophy natjecanja, a koja su služila kao inspiracija chefovima, predstavio je londonski sommelier Mario Tomeković, kemijski inženjer koji se odlučio slijediti svoje srce i raditi ono što voli, a to su vina i sve vezano o vinima. Kroz ovaj donatorski gourmet spektakl, tijekom kojeg su se izmijenjivala kulinarska iznenađenja i uzbudljive vinske priče, vodila nas je cijenjena gastro novinarka i direktorica gourmet projekta Taste the MediterraneanIngrid Badurina Danielsson.

Cjelokupan prihod od ovogodišnje Dubrovnik FestiWine Gala večere bit će uložen u školovanje i edukaciju mladih nada Dubrovačko neretvanske županije u okviru natječaja FestiWine Challenge, a koji je nedavno zaključen. Dobitnici FestiWine Challangea za 2017. godinu su kuharica Kristina Curić i mladi konobar Ivo Kmetović, a koji će koncem godine provesti mjesec dana u restoranu Pergola u Istri, pod stručnim mentorstvom chefa Vežnavera i njegovog tima.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)