Input your search keywords and press Enter.

Ove godine još bogatiji program 2. Dubrovačkog zimskog festivala

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić održao je danas u gradskoj vijećnici sastanak na temu zimskog turizma i organizacije drugog Dubrovačkog zimskog festivala s predstavnicima Turističke zajednice, Dubrovačkih ljetnih igara te JU Športski objekti Dubrovnik. Sastanku su nazočili i pročelnici nadležnih upravnih odjela.

Nakon iskustva iz prvog Dubrovačkog zimskog festivala održanog prošle godine, sve gradske službe uključene u programe evaluirale su svoje programe i predložili izmjene kako bi se ovogodišnja ponuda bila još atraktivnija.
Na sastanku su razgovaralo o subvencioniranju zimskih posjetitelja, modelima i korigiranju cijena kojima bi se povećao broj dolazaka i noćenja u zimskom razdoblju. Gradonačelnik Vlahušić istaknuo je važnost zimskih dežurstava ugostiteljskih objekata u staroj gradskoj jezgri te uvođenja zimske verzije Dubrovačke kartice po znatno nižim cijenama.

Razgovaralo se o božićnoj rasvjete te je usuglašeno da će se ove godine više pažnje posvetiti blagdanskom osvjetljenju prigradskih područja. Osiguravat će se i dodatna sredstava za rasvjetu i dekoriranje Straduna. Okosnica festivala bit će blagdanski dječji program, a dogovoreno je da se ove godine koncentrira na Gruž. Prijedlog je da se uvede novi koncept klizališta s pravim ledom, natkrivenog šatorom, koji će se nalaziti u gruškoj luci. U parku Luja Šoletića provodit će se organizirani programi za djecu svih uzrasta. U staroj gradskoj jezgri programi će se nastavljati odvijati na pozornici ispred Sponze i u šatoru ispred Orlanda.
Kako bi se u blagdansko vrijeme stavio veći naglasak na duhovnost, gradonačelnik Vlahušić pokrenut će inicijativu prema Dubrovačkoj biskupiji za uređenje božićnih jaslica ispred crkava na cijelom  području Grada koje će sufinancirati Grad Dubrovnik. Nositelji projekta su Grad Dubrovnik i Turistička zajednica Grada Dubrovnika, a festival će trajati od 15.studenog 2015. do 15.ožujka 2016. U narednom razdoblju razmatrat će se prijedlozi i ideje, a gradonačelnik Vlahušić uputit će službeni poziv za prijedlog programa za drugi Dubrovački zimski festival 2016. godine.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)