Input your search keywords and press Enter.

OTVORENO PISMO

Poziv svim hrvatskim gradovima da se pridruže prijedlogu lokalnih Fondova za oporavak!

Dubrovnik, 30.04.2021. Kandidat za gradonačelnika Dubrovnika Andro Vlahušić najavio je osnivanja Fonda za oporavak Dubrovnika. Od Vlade RH i Europske komisije traži 500 milijuna kuna bespovratnih sredstava za pomoć poduzetnicima, obrtnicima i malim iznajmljivačima u gradu Dubrovniku. Tim sredstvima pomoglo bi se onima koji su najviše osjetili teret krize, a u Dubrovniku ih je mnogo jer je to grad koji je 2020. doživio pad prometa od čak 90%.
Pozvali smo, stoga, sve poduzetnike, obrtnike, male iznajmljivače da nam pošalju svoje prijedloge i pomognu u kreiranju Fonda za oporavak grada Dubrovnika.

Ovom prilikom želimo pozvati i druge gradove da učine isto, da podrže našu ideju te također formiraju prijedlog Fondova za oporavak jer smatramo da je mnogima potreban.

Za navedeno bore se i poduzetničke udruge, udruga Glas poduzetnika i Hrvatska udruga poslodavaca. Svima nam je jasno kako je potrebno učiniti sve što je u našoj moći da stupovi hrvatskog gospodarstva prežive ovu krizu te da sredstva iz Nacionalnog fonda oporavka i otpornosti dođu do onih najpogođenijih.

Pozivamo i građane Dubrovačko – neretvanske županije te ostalih jadranskih županija, da nam se jave sa svojim idejama i prijedlozima vezanim za Fond oporavka na mail adresu: oporavak.dubrovnik@gmail.com.

Zajedničke prijedloge poslat ćemo Vladi Republike Hrvatske te Europskoj komisiji za točno tjedan dana.

Dubrovnik – naš grad

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.