Input your search keywords and press Enter.

Otvoreno boćalište u Mokošici

Gradonačelnik Grada Dubrovnik Andro Vlahušić u društvu svojih zamjenika Željka Raguža i Tatjane Šimac Bonačić, te pročelnika UO za obrazovanje, sport, socijalnu skrb i civilno društvo Miha Katičića obišao je u petak novu investiciju u društvenu infrastrukturu Grada Dubrovnika – boćalište u Novoj Mokošici, smješteno pored Kluba umirovljenika.

Projekt izgradnje boćališta s nadstrešnicom za druženje pokrenut je upravo na inicijativu stanovnika Mokošice. Popločan je prostor oko boćališta, postavljene su klupe i rasvjeta, dok je Vrtlar izveo radove hortikulturnog uređenja. Cjelokupna investicija iznosi 500 tisuća kuna.

Izvedeni su i radovi na obližnjem skloništu, kojeg će dijelom koristiti boćari, a dijelom udruge mladih iz Mokošice te plesni studio Step’n’Jazz. Otvoren je dodatni ulaz na drugom kraju skloništa te su postavljena vanjska i unutrašnja vrata. Radovi su stajali su 50 tisuća kuna.

Upravni odjel za promet, stanogradnju i razvojne projekte prošlog tjedna započeo je izgradnju skalina koji vode od boćališta do ceste. Projekt je realiziran na osnovu prijedloga stanovnika Mokošice za gradski proračun, a radovi će završiti do kraja sljedećeg tjedna.

Također, gradonačelnik je prihvatio zamolbu podružnice Matice umirovljenika u Mokošici za izmjenu krova i potpunu rekonstrukciju objekta kojeg koriste umirovljenici,  a što će se, dogovoreno je, provesti do proljeća iduće godine.

Gradonačelnik Vlahušić najavio je i nastavak radova na uređenju Mokošice već ovog ljeta. “Ulaganja se vide i bit će ih još, jer Mokošica je važna”, poručio je gradonačelnik.

Podsjetimo, na mjestu bivšeg boćališta, pored igrališta za male sportove u sklopu sportsko rekreacijskog parka Mokošica, a koje se godinama nije koristilo, izgradit će se tribine, pa će se igralište nakon rekonstrukcije koristiti ne samo za sportska, nego i za kulturna, zabavna i druga događanja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *