Input your search keywords and press Enter.

Otvorenje ribarnice u Stonu

Otvaranje je u subotu 22. listopada 2016., u 8:30 sati – tržnica u Stonu, preko puta Solane

Ribarnica u Stonu otvara se kao pilot projekt FLAG-a Južni Jadran i sufinancirana je sredstvima EU, kroz Europski fond za pomorstvo i ribarstvo 2014 – 2020.
FLAG Južni Jadran prva je osnovana Lokalna akcijska skupina u ribarstvu na području Dubrovačko – neretvanske županije. Osnovana je na inicijativu Dubrovačko – neretvanske županije te ju je Regionalna razvojna agencija DUNEA prijavila na natječaj na Mjeru III.1. ”Pripremna potpora” u okviru Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo. Nakon uspješne prijave FLAG-u Južni Jadran dodjeljena su bespovratna sredstva u iznosu od 600.980 kuna. Sjedište mu je u Stonu i obuhvaća sljedeća područja: Dubrovačko primorje, Ston, Janjina, Lumbarda, Vela Luka, Lastovo, Mljet, Metković, Opuzen, Kula Norinska i Slivno.
Ribarnica u Stonu montažnog je tipa i opremljena opremom sukladno utvrđenim standardima za prodaju proizvoda ribarstva. Ribari i školjkari, članovi FLAG-a sa stonskog područja, otvaranjem ove ribarnice dobivaju mogućnost na najsuvremeniji način plasirati svoje proizvode. Nedostatak ovakvog prostora problem je s kojim se susreću u ruralnim sredinama naše županije, a plan je ovaj pilot projekt primijeniti i na ostala područja FLAG-a Južni Jadran.
Cijena ove investicije iznosi 170.000 kuna, od čega je 150.000 kuna osigurano kroz bespovratna sredstva FLAG-a, a ostatak je osiguran kroz donacije i članarine.

Mato Oberan
voditelj FLAG-a
*
Marijana Aksić Vitković
DUNEA

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *