Input your search keywords and press Enter.

Otvorenje lutkarske izložbe kulturnog društva Aster i OŠ Lapad u foyeru KMD-a

Lutkarska izložba kulturnog društva Aster te polaznika lutkarske radionice osnovne škole Lapad službeno će se otvoriti danas od 12h u foyeru Kazališta Marina Držića! Izložit će se lutke koje su izrađene za potrebe predstave “Skup”, koja je također sinoć odigrana na prepunoj maloj sceni Teatra Bursa u sklopu ovogodišnih Dana kreativnih / kulturnih industrija.

U sklopu iste manifestacije, voditeljica radionice i članica Astera, Carmela Hećimović Grgurević, je u osnovnoj školi Lapad održala dvodnevnu radionicu na kojoj su polaznice izradile svoje lutke i koje će se moći vidjeti u kazalištu. Riječ je o polaznicama iz viših razreda lapadske škole koje pod vodstvom profesorice Ivane Radaljac i uz potporu ravnateljice Mirjane Kaznačić imaju prethodna znanja i vještine u izradi lutkica!

Vrijedi napomenuti kako kulturno društvo Aster već dugi niz godina djeluje kroz lutkarsku družinu Dobrissimo. Za sobom imaju niz predstava od kojih se ističu naslovi Čarobni grah, Guščarica na studencu i Vrag zlatne kose. U svome radu, “asterovci” se ne bave samo lutkarstvom, već sami izrađuju scenografiju i kostime, organiziraju kreativne radionice s djecom te pripovjedaju predivne bajke u kojima svi rado uživaju! Dio cjelokupne čarolije pogledajte na izložbi u Kazalištu Marina Držića.

KMD

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.