Input your search keywords and press Enter.

Otvorenje izložbe u Hotelu Dubrovnik Palace

Izložba pod nazivom ‘Otok’ akademskog slikara Stipe Nobila, otvara se u umjetničkoj galeriji Luna+Sol u Hotelu Dubrovnik Palace u utorak, 21. lipnja s početkom u 20 sati.
Tijekom lipnja i srpnja pa sve do 7. kolovoza hrvatski slikar Stipe Nobilo koji živi i radi u Lumbardi na otoku Korčuli predstavit će se izložbom ‘Otok’. Otok je njegova glavna inspiracija a na njegovim platnima samo je jedno godišnje doba – ljeto. Na slikama Stipe Nobila vlada bezvremenost, to jest vrijeme kao trajanje, odnosno vlada samo tempo, kao u obojenoj glazi napisanoj po nekoj deffalinsko-ravelovskoj recepturi u koju prodiru i plave note jazza s mora, ali i pjesma klapskog kruga oko crkve. Ultramarin, svijetli i tamni, modri kobalt, zeleni kadmij, smaragdno zelena, zeleni krom oksid, marsovo žuta, smeđa i crvena, svijetli oker, limunasto žuta, nebesko plava i golublje siva, pečena siena, pečeni oker, kao pečeni kruh, venecijanski crvena, indijski rujna, kraplak, prirodna umbra, cinober, narančasti kadmij, ljubičasti kobalt, tirkizna, bijela, sve vrste bijele, to su Nobilove karte na stolu likovnog pokera što ga on otvoreno igra s Tvorcem. A ulog nije mali – to je čitav Nobilov svijet, imetak koji nije lako ni dobiti ni izgubiti.

Veselimo se Vašem dolasku!

Više o galeriji Luna + Sol:
Hotelom Dubrovnik Palace dominira art-koncepcija uređenja u kojem je izložen i stalni postav s oko 1000 umjetnina najpoznatijih hrvatskih autora. Galerija umjetnina Luna + Sol kulturni je punkt unutar Hotela koji promovira umjetnost kroz izložbe renomiranih hrvatskih i svjetskih umjetnika, ali i afirmira prepoznate mlade talente.
Cilj Galerije je prezentirati suvremenu umjetnost, sudjelovati u svjetskim kulturnim zbivanjima, te kroz interakciju s lokalnim stanovništvom i mnogobrojnim inozemnim posjetiteljima obogaćivati kulturnu ponudu Dubrovnika. Galerija djeluje kao multimedijalni prostor u kojem se izlažu slike, skulpture, crteži, umjetničke fotografije i instalacije.

ZRINKA MARINOVIC, PR Manager
ADRIATIC LUXURY HOTELS

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *