Input your search keywords and press Enter.

Otvorenje izložbe “Najbolji u baštini – Utjecajni projekti” u Kneževu dvoru

”Najbolji u baštini – Utjecajni projekti” naziv je izložbe nagrađenih muzejskih, baštinskih i konzervatorskih projekata, vezane uz istoimenu konferenciju koja se održava u Dubrovniku krajem rujna.

Izložba će biti otvorena u Kneževu dvoru u srijedu, 31. kolovoza u 20 i 30 sati. Riječ je o ukupno 44 projekta iz cijelog svijeta koji su nagrađeni u protekloj godini.

Izložba nudi pregled laureata koji su dio programa 15. izdanja konferencije „Najbolji u baštini“ (The best in heritage), koja će se od 22. do 24. rujna održati u Dubrovniku, a zamišljena je kao svojevrstan uvod u konferenciju. Ujedno ona je i javni aspekt projekta jer predstavlja najbolja dostignuća i ne-sudionicima skupa.

– Na svijetu se godišnje nagrađuju stotine izvanrednih muzejskih, baštinskih i konzervatorskih projekata. Njihova izvrsnost zaslužuje biti bolje poznata stručnoj publici, ali također zainteresiranoj javnosti i ljubiteljima baštine. Upravo je to cilj projekta „Najbolji u baštini“ – istaknuo je profesor Tomislav Šola, ravnatelj projekta.

Ovaj projekt od početka uživa visoko pokroviteljstvo svjetske muzejske organizacije (Međunarodno vijeće muzeja – ICOM). Konferencija se od 2009. godine organizira u partnerstvu s vodećom europskom baštinskom organizacijom Europom Nostrom, a od 2014. godine uz podršku programa EU-e Creative Europe. Grad Dubrovnik i Dubrovački muzeji su lokalni partneri konferencije.

Izložba će biti prezentirana na panoima na galeriji Kneževa dvora, a posjetiteljima Kulturno-povijesnog muzeja Dubrovačkih muzeja će biti dostupna tijekom rujna.

TBIH pozivnica

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *