Input your search keywords and press Enter.

Otvorenje Godine milosrđa i Godine sv. Vlaha

Otvorenje Izvanredne Jubilarne godine milosrđa koju će danas (8. prosinca) otvoriti za cijelu Katoličku Crkvu papa Franjo može se pratiti putem vatikanskog youtube kanala na adresi: http://youtube.com/user/vatican. Otvorenju će nazočiti i papa u miru Benedikt XVI.
Prijenos mise počinje u 9.30 sati, a u podne je Angelus.

Također će se od 15.50 sati prenositi pohod pape Franje Španjolskom trgu gdje će položiti cvijeće pred lik Bezgrešne, čiji je danas blagan. U 18 sati je izravan prijenos molitve krunice o početku Izvanredne Jubilarne godine milosrđa s Trga sv. Petra.
Prijenos događanja s komentarima može se pratiti i putem televizijskog kanala na internetu www.tv2000.it od 9 sati, odnosno od 14.50 sati.
Otvorenje Godine milosrđa po pojedinim biskupijama bit će u nedjelju, 13. prosinca u katedralama diljem svijeta.
Tako će biti i u dubrovačkoj katedrali. U kojoj će se uz Godinu milosrđa otvoriti i Godina sv. Vlaha.
Priprava za otvaranje počinje u crkvi Male braće u 17 sati. Nakon toga će svi sudionici u procesiji Ulicom od puča krenuti do katedrale, gdje će u 18 sati biti otvaranje Vrata milosrđa i euharistijsko slavlje.
Vrata će posebnim liturgijskim činom otvoriti predvoditelj slavlja dubrovački biskup mons. Mate Uzinić, a nakon toga će svi vjernici proći kroz ta vrata.
Vrata milosrđa na dubrovačkoj katedrali nalaze se na pročelju katedrale, desno od glavnog ulaza (kada se u katedralu ulazi).
Toga poslijepodneva u crkvama na području dekanata Dubrovački 1. i Dubrovački 2. neće se slaviti mise kako bi vjernici mogli doći na veliko slavlje otvaranja Godine sv. Vlaha i Godine milosrđa u katedralu.

Angelina Tadić
voditeljica Ureda za medije Dubrovačke biskupije

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.