Input your search keywords and press Enter.

Otvoreni zeleni apel za Srđ!

Do kada smeće oko panoramskog vidikovca na Srđu?

– pitaju nas naši sugrađani preko naših zelenih kontakt linija ovih dana… Žale nam se kako je rùžno vidjeti hrpe odbačenog smeća oko i ispod panoramskog vidikovca na Srđu.
Među ogorčenim sugrađanima je i jedna vodička koja je i nama i TZ Grad poslala ove fotografije u privitku!
Što se to događa u posljednje vrijeme, pitamo se, sa čistoćom i hortikulturom Grada. Zašto su zakazale komunalne službe Grada – kao da su zaboravile da je u našem Gradu turistička sezona započela već na prošli Uskrs 1. travnja 2008.!
Nisu primjedbe građana samo za smeće na Srđu već i za smeće u Čokolinu, Lokrumu, glavici Babin Kuka blizu V.Petke i Solituda. Uz to građani apeliraju na temeljito uređenje odnosno košenje narasle trave na ulazu u Grad od strane Sustjepana i Batahovine.
Kako je počelo, vrijeme je da se ponovo uz naše Eko patrole formiraju i Turističke patrole Grada i okolice!! Idemooo!

Nemojmo se nikada umoriti u davanju domovini!

Presjednica Jadranka Šimunović

—> Okolišna inspekcija odgovorila je na poslano pismo po ovom pitanju:

Poštovani,

Ministarstvo zaštite okoliša i energetike zaprimilo je predstavku kojima se ukazuje na nepropisno odlaganje otpada na području Srđa.
Temeljem odredbi članka 28. i 36. Zakona o održivom gospodarenju otpadom (Narodne novine br. 94/13 i 73/17), predstavka se dostavlja na postupanje.

S poštovanjem,

REPUBLIKA HRVATSKA
Ministarstvo zaštite okoliša i energetike

—> također je pismo upućeno i odgovornima u TZ Grada – i oni su zahvalili na obavijesti te su reagirali prema odgovornim službama.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.