Input your search keywords and press Enter.

Botanički vrt na Lokrum sveviše prestaje biti botanički vrt

Poruke dobijamo i putem našeg zelenog telefona i putem FB stranice: Club prijatelja Lokruma, proteklih mjesec dana kako prijatelja Lokruma tako naših sugrađana i gostiju. Žale se kako botanički vrt sve više prerasta u obični gradski vrt i da je zaista šteta u što se ovaj nekada prekrasni botanički vrt …
Razgovarali smo sa Ravnateljem Insititua za more i priobalje Dubrovnik pod čijom ingerencijom je Botanički vrt gosp Walterom Kožulom koji nam je rekao da zna za sadašnje stanje u Botaničkom vrtu, ali da su problem financijska sredstva za kompletnu obnovu i uređenje Botaničkog vrta na Lokrumu na čemu upravo Institut radi odnosno priprema projektnu dokumentaciju.
Stvarno je vrijeme da se Botanički vrt s kaktusarijem na Lokrumu na radost svih nas zaljubljenika Lokruma posebno turista… uredi kako spada jer otužno je vidjeti ga bez dosta stabala (posebno mimoza i eukaliptusa) koja su stradala u nevremenu) ukrasnih grmova, ljekovitog bilja i cvijeća! Isto tako u Botaničkom vrtu na Lokrumu se treba što prije riješiti navodnjavanje kao što je to riješeno u pravim Botaničkim vrtovima u svijetu.
Stoga ovom prilikom šaljemo glasni žurni zeleni apel svim odgovornim gradskim i županijskim službama koje brinu o zaštićenim vrijednostima posebno jedinstvenom Rezervatu Lokrum za spas Botaničkog vrta na Lokrumu!!!
Ne dozvolimo da Botanički vrt na lokrumu postane obični gradski vrt!!

„Nikada priroda ne kaže jedno a mudrost drugo!!!˝
(Juvenal)… stoji na ploči na izlazu iz Botaniškog vrta na Lokrumu

Predsjednica:
Jadranka Šimunović

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)