Input your search keywords and press Enter.

Otvoreni zelen apel za Sv. Jakov i Goricu Sv. Vlaha

Odgovornim institucijama Grada i DNŽ:
Do kada betonizacija najatraktivnijih lokacija Grada: Sv. Jakov i Gorica Sv. Vlaha ??

S ogorčenjem nas pitaju zadnjih mjeseci naši sugrađani preko našeg Zelenog telefona Eko Fona 020/453-850.. Žale nam se naši sugrađani kako se svakim danom sve više betoniraju i devastiraju najljepše lokacije Grada: Sv.Jakovm i Gorica  Svetog Vlaha. Dijelimo ljutnju i gnjev naših sugrađana pitajući se tko je to dozvolio ovu bezdušnu betonizaciju s obzirom da svi znamo da su i Sv. Jakov i Gorica Sv. Vlaha još jedine sačuvane zelene zaštićene oaze Grada.

Prije 30 i više godina Grad Dubrovnik je u nedostaku prostora za gradnju stanova u neboderima morao početi s gradnjom novih stanova u naselju Mokošica u Rijeci dubrovačkoj, a kako vidimo posljednjih 20 godina unatoč tome u Gradu se rapidno gradi na stotine novih rezidencijalnih stanova i to do „ jučer˝ u zaštićenim zelenim zonama!

Izgleda više ništa nije sveto pa ni Sveti Jakov i Gorica SetogVlaha! Molimo odgovorne institucije Grada i DNŽ da najhitnije zaustave dalju betonizaciju zaštićenih zelenih oaza Sv. Jakova i Gorice Sv. Vlaha!

„Trebali bismo se konačno ponašati tako da ćemo na ovoj Zemlji živjeti vječno i onda jednoga dana odgovarati za njezino stanje!˝ (Vaclav Havel )

Voditeljica Zelenog telefona Eko Fona: Jadranka Šimunović

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *