Input your search keywords and press Enter.

Otvoreni natječaj za oblikovanje vizualnog identiteta: 2016. – Godina sv. Vlaha

Razvojna agencija Grada Dubrovnika raspisuje Otvoreni natječaj za oblikovanje vizualnog identiteta: 2016. – Godina sv. Vlaha. Rok za predaju radova je 19. studenog 2015. do 16 sati, a natječajnu dokumentaciju pronađite u prilogu.

Projekt čije je idejno polazište potaknuto velikom i značajnom obljetnicom obilježavanja 1700 godina od mučeničke smrti sv. Vlaha – zbir je cjelogodišnjih programskih aktivnosti temeljenih na različitim aspektima njegova štovanja širom svijeta, sa snažnom ekumenskom i duhovnom dimenzijom, napose kulturološkom, osobito u Dubrovniku.

Svrha i ciljevi programa projekta su podizanje razine svijesti i samosvijesti o značenju Parca u lokalnom i širem kulturnom prostoru, objedinjujući svjetovnu i vjersku komponentu i temeljeći se na snažnoj i kontinuiranoj tradiciji štovanja sveca zaštitnika te oblikovanja ukupnog dubrovačkog kulturnog prostora. Programske aktivnosti temelje se na prezentaciji i međusobnom prožimanju bogate materijalne i nematerijalne kulturne baštine te autentične istoznačnosti bića Sveca i Grada.

Ovaj projekt afirmira, unaprijeđuje i popularizira štovanje i Festu Sveca, koji su zaštićeno nacionalno kulturno dobro, upisano na UNESCO-vu Listu nematerijalne kulturne baštine čovječanstva.

Petar Ipšić
Viši stručni suradnik za informiranje
Grad Dubrovnik
Upravni odjel za poslove gradonačelnika

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *