Input your search keywords and press Enter.

Otvoreni glasni apel za kulturnu baštinu Dubrovnika!

Zeleni Forum, Eko Centar Zeleno Sunce i Eko Omblići, uputili su otvoreni eko apel Gradonačaleniku Grada i Konzervatorskom odjelu Grada Dubrovnika!

Posljednjih dva mjeseca svjedoci smo ubrzane devastacije kulturne baštine Grada, ponajviše gradske jezgre… počevši od pošasti bankomata u izlozima na Stradunu i okolnim ulicama, prevelikog broja ugostiteljskih sadržaja te nepoštivanje sklada i mjere dubrovačke tradicije kod vanjskih otvora prema ulicama!
Nakon nepridržavanja novog vlasnika ex butige Kraša koji je skroz promjenio izgled vrata i izloga prema Stradunu; pojavila se ovih dana u ulici Lučarica 5 (ulica koja sa Straduna ide prema zelenoj placi Grada) nova „instalacija¨. Osim što se stavila upadna reklama, nekada lijepi izlog pretvorio se u mini mjenjačnicu (veličine manje od 1m2) s vrlo čudnim vratima sa staklenim otvorima i naslonom koja uopće ne odgovaraju dubrovačkoj tradiciji!
Nije ovo jedini primjer ima još toga jako puno. Evo na Stradunu već 2 godine stoji 6 bijelih prozora bez zelenih persijana i nikom ništa. Apelirali smo Konzervatorima Grada ali uzalud. Bijeli prozori bez persijana još stoje!

Što reći nego da smo i građani i mi jako zabrinuti gdje sve ovo vodi i zašto se ne poštuje kulturna baština našega Grada kojoj se divi cijeli svijet.

Predsjednica: Jadranka Šimunović

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *