Input your search keywords and press Enter.

Otvoreni eko apel za izvore pitkih voda u Rijeci dubrovačkoj!

Zeleni Forum, Eko Centar Zeleno Sunce i Eko Omblići, uputili su otvoreni eko apel odgovornim službama Grada koje brinu o izvorima pitkih voda zaštićene Rijeke dubrovačke!

Tko je slomio kamen na izvoru pitke vode Sv. Nikola u Dračevu selu u Rijeci dubrovačkoj ?
….pitaju nas ogorčeno posljednjih dana mještani Dračeva sela, Prijevora i Mokošice preko naših zelenih kontakata … Žale nam se kako se izvori pitkih voda slabo čuvaju a oni su naše vodeno blago!!
Dijelimo ogorčenost naših sugrađana Rijeke dubrovačke da se desetak izvora pitke vode u Rijeci dubrovačkoj jako slabo čuvaju – posebno izvor Bota u Staroj Čajkovici kojeg je izgradio Onofrio della Cava 1437. i odakle je išao dubrovački vodovod i koji je i kulturno dobro te ima visokokvalitetnu vodu – koja bi se po našoj ideji mogla puniti u staklene boce kao BotaVita! Nekoliko puta smo javno apelirali da se ovi izvori pitkih voda (koji su spasili nas stanovnike Rijeke dubrovačke u Domovinskom ratu) strožije zaštite, da se oko njih ne gradi, ne zagađuje, ali nas se nažalost – ne sluša!

Molimo odgovorne u Gradu koji brinu o izvorima pitkih voda u našoj zaštićenoj Rijeci dubrovačkoj da se odmah javno očituju o ovom nemilom događanju na izvoru pitke vode Sv. Nikole u Dračevu selu!

Voditeljica Zelenih kontakata Grada i okolice: Jadranka Šimunović

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)