Input your search keywords and press Enter.

Otvoreni eko apel Gradonačelniku Matu Frankoviću

Kada će se više izmaknuti opasni antenski odašiljači za mobilnu telefoniju iz naselja Mokošica?

poruke su koje već godinama dobijamo na naš Zeleni telefon Eko Fon 020/453-850 od naših ogorčenih Mokošana, jer u naselju su nažalost postavljena (1999. god) dva mobilna odašiljača jedan odmah na početku naselja uz nebodere a drugi na vrhu naselja!Dosta naših Mokošana se razbolilo od teških baloste (ponajviše karcinoma) i umrlo od ovih odašilajča s obzirom da isti ispuštaju opasna neionizirajuća zračenja. Još 8.8.1999. digli smo glasni prosvjed u Mokošici prilikom postavljanja prvog antenskog odašiljača viskog 42 metra, potpisivali peticije ali uzalud, umjesto da se ukloni dalje od naselja, postavljen je u 9. mjesecu 1999. drugi na vrhu naselja visok 25 metra!

Po mišljenju stručnjaka ovi antenski odašiljači za mobilinu telefoniju ne smiju biti u naselju, nego najmanje 2000 m dalje od naselja jer zračenja od njih najviše napadaju djecu, starije i bolesne. Mještani Pule i Korčule su u tome uspjeli pa se nadamo da ćemo i mi!
I sami ste g. Gradonačelniče 2015. digli svoj glas protivu ovih antenskih odašiljača u naselju Mokošica pa se nadamo da ćete sada kada ste Gradonačelnik Dubrovnika učiniti sve da se isti izmaknu čim prije iz našeg naselja koje broji već 15.000 stanovnika!

“Nemojmo se nikada umoriti u davanju domovini!”

Predsjednica Jadranka Šimunović

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *