Input your search keywords and press Enter.

Ima li pomoći staroj murvi na Pilama na ulazu u Grad ili se treba zamjeniti mladim stablom murve …….?

…..pitaju nas neki naši ekološki osviješteni sugrađani ovih dana preko našeg Zelenog telefona Eko-fona 020/453-850 …te dodaju kako su se ponadali onomadne kada se pojavila zelena grančica iz starog panja murve ali ju je izgleda netko slomio ….sada rastu dvije sićušne ..zelene grančice…?…

Pratimo već dugo što se događa s nekada lijepom murvom ispred Dubravke na Pilama ali zub vremena je izgleda učinio svoje …ima li joj pomoći hoće i se omladiti ili je potreno zamijeniti s mladom uzraslom sadnicom murve? – pitanja su koja muče i nas i mnoge naše sugrađane zaljubljenike u naša autohtona stabla Grada ! Vjerujemo da će se oglasiti hortikulturni stručnjaci Grada i pomoći u riješavanju ovog problema oko stare murve na Pilama.
Inače u posljednje vrijeme građani nam se tuže preko našeg Zelenog telefona Eko-Fona kako se jako slabo čuvaju i paze vrijedna stabla Grada odnosno Pila posebno stare platane na Brsaljama na koje su postavljeni reflektori i kablovi a ispod gore otvorene baklje isto tako se slabo čuva zaštićeni 300 ljetni platan te 2 dubrovačke ljute naranče na ulazu u Grad u Parku Pile .

„Vidjeti neće oči moje pjesmu ko stablo lijepa što je˝ (J.Kulmer)

Voditeljica Zelenog telefona:
Jadranka Šimunović